EKONOMİ: 4 Temmuz paketinde neler var?

Başbakan Binali Yıldırım, 4 Temmuz’da toplumun her kesimini ilgilendiren, piyasalarda doping etkisi yaratacak bir paket açıklayacaklarını söyledi. Yıldırım, “Ezber bozan kararlar üzerinde çalışıyoruz. Devrim niteliğinde bir paket olacak” dedi
Başbakan Binali Yıldırım, 4 Temmuz arife günü toplumun çeşitli kesimlerinin beklentilerine yanıt veren, piyasaları canlandıracak, Doğu-Güneydoğu’da yatırımların önünü açacak ekonomiye ilişkin devrim niteliğinde bir paket açıklayacaklarını söyledi. Başbakan Yıldırım, “Tüm kesimlerin ekonomiyle ilgili beklentilerini karşılayacak müjdeleri vatandaşlarımızla paylaşacağız” dedi.

İŞTE BAZI DETAYLAR:

ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLECEK: Farklı kalemlerde bir yıl boyunca yapılan destekler yerine yılda iki kez ve toplu olarak destek verilecek. Üretimde düşme olasılığına karşı çiftçilerin aleyhine bir gelişme olması durumunda Tarım Bakanlığı devreye girecek.

ESNAF 400 MİLYON TL’LİK YÜKTEN KURTULACAK
Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Grup Toplantısı’nda esnafa müjde verdi. Esnaf ve sanatkârların borçlarının gecikmiş faizlerini sileceklerini belirten Yıldırım, genç çiftçilere 30 bin TL hibe desteği sağlayacaklarını söyledi. 110 bin esnafı 400 milyon liralık yükten kurtardıklarını belirten Yıldırım, esnafın borcun ana parasını ödeyeceğini, ayrıca bu paranın yeniden taksitlendirileceğini söyledi.