AKTÜEL: 7 ayrı tünel projelendiriliyor

İstanbul’un en önemli sorunların biri olan trafiği rahatlamak için şehrin ana arteleri E-5 ve E-6’yı bağlayacak birbirinden bağımsız 6 tünelin yanı sıra, Sarıyer Kilyos karayoluna da bir tünel inşa edilecek
Sarıyer trafiğine çözüm olması için de Sarıyer Kilyos Karayolu Tüneli projesi yapılacak. Bu tünelin uzunluğu da 6 km olacak.AK Parti Meclis üyesi Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı Mahmut Yeter 23 km uzunluğundaki tünel maliyetinin 2.5 milyar lira olacağını söyledi. Metronun kilometre maliyetinin 50 milyon dolar olduğunu hatırlatan Yeter, Buyukcekmece-Esenyurt-Avcılar-Kucukcekmece-Bahcelievler-Bayrampasa-Kagıthane Karayolu Tunelleri’nden günde 300 bin aracın geçmesinin beklendiğini, bu hatta zaten 2 tane metro hattının bulunduğunu ifade etti.

Buna göre Büyükkcekmece-Esenyurt-Avcılar-Kucukcekmece- Bahcelievler-Bayrampasa-Kagıthane Karayolu Tunelleri ve Sarıyer Kilyos Karayolu Tuneli Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 olcekli plan teklifi oy çokluğuyla kabul edildi. E-5 ve E-6 karayollarını bağlayarak İstanbul trafiğinin rahatlatılmasının amaçlandığı Buyukcekmece-Esenyurt-Avcılar-Kucukcekmece- Bahcelievler-Bayrampasa-Kagıthane Karayolu Tunelleri’nin 23 km uzunluğunda olması ve projenin 2.5 milyar liraya mal olması öngörülüyor.