OTOMOBİL: ROLLS-ROYCE ‘’ DAWN ‘’ ile Baştan Çıkarıcı Karşılaşma

Rolls-Royce 2+2 üstü açık ultra lüks otomobili yeni Dawn serisini 15 haziran Çarşamba gecesi Esma Sultan Yalısında tanıttı. Dilek Birgen’in ev sahipliğinde Türkiye distribütörü Artuğ Aysal ve Hilal Aysal’ın birlikte gerçekleştirdiği galada cemiyet hayatının seçkin ünlüleri biraraya geldi.

Yeni Dawn tamamen kişisel bir tarz ve anlayışla duyu ve duyumların dışa vurumunu yansıtan görünümüyle etkiliyor. Mutlak uyuma çok önem vermiş, bu tasarımla mekanik sanat dilini özgün şekilde ifade ediyor.

Diğer 2+2 koltuk düzenine sahip üstü açık otomobillerden farklı olarak, sadece ön koltuklarda oturanların değil araçtaki dört kişinin de konforu ve lüksünden hiç bir ödün verilmeden tasarlanmış. Rolls-Royce Dawn dört adet kişisel, şık koltuk sunuyor.

Rolls-Royce’un teknik ekibinin kendisine belirlediği “şu an dünyadaki en sessiz üstü açılır kapanır otomobili üretmek.” hedefiyle oldukça sessiz bir sürüş olanağı sunan Dawn’ın bir diğer özelliği de, Soft top tavanın sessiz bir şekilde açılması ve bu da Rolls-Royce Dawn’ın biçimini değiştiriyor. Dünya lansmanında tanıtılan hero spesifikasyonunda Midnight Sapphire dış yüzü ve Mandarin deri iç yüzüyle, güneşin ışınları iç kısmı dışarıya verdikçe gece gündüze dönüşüyor.

Aynı zamanda estetistik, romantizm ve markaya uygunluğu açısından bir Rolls-Royce için tek seçenek kumaş bir tavandı. Müşterilerinin isteklerini dinleyen Rolls-Royce, gece yağmurda üstü açılır bir araç sürmek ve yağmur damlalarının tavana vurduğunu duymaktan daha romantik bir şey olmadığı düşünülerek yapılan bu araç için onlarla aynı doğrultuda düşündüğünü farketti. Klasik anlamdaki form anlayışına yeni bir bütün teşkil edecek bir tasvir ortaya çıkararak bir araya getirdi. Arzu edilenin gücüyle şekillenen,tamamen fonksiyonel bir tarz geliştirme eğilimi içerisinde tasarlanan Rolls- Royce yeni ‘’Dawn’’ ile alışılagelmişin dışında bir otomobil olarak otomobil dünyasında büyük yer kaplayacak .

Ergonomisi ve konforunun ulaştığı en üst noktalardan birisi de, klasik spor otomobil profilini anımsatırcasına, arkadaki yolcuların Dawn’a rahat binip inebilmesi için önemli ölçüde eklemeler yapılması. Arka koltuktaki yolcu basit bir şekilde sadece araçtan “inmiyor”, aksine ayağa kalkıyor.
gaste.tv