SPOR: Halit SİVUK: Beşiktaş’a yeni stadında artık çok iş düşüyor

“TRT Haber Ankara Meteorolojinin Sesi Radyosu Köşe Atışı Programının Yapımcısı ve Sunucusu Halit SİVUK Radyo Beşiktaş’ta Neşe BERBER’in konuğu oldu. ”

TRT Haber Ankara Meteorolojinin Sesi Radyosu Köşe Atışı Programının Yapımcısı ve Sunucusu Halit SİVUK Radyo Beşiktaş’ta Neşe BERBER’in konuğu oldu.

Beşiktaş’ın şampiyonluğu hakkında neler söylemek istersin Radyo Beşiktaş dinleyicilerine?

Beşiktaş’ın şampiyonluğunu kutlamamız lazım, bunun altını kalın çizgiyle çizmem lazım, çok zor bir dönem geçiren Beşiktaş şampiyon olmayı başardı.
Beşiktaş denince hep benim aklımda Süleyman Seba vardır. Yine bizim çocukluğumuza denk gelir Metin – Ali -Feyyaz şampiyonluğu dönemi ve rahmetli Süleyman Seba şampiyonluğu dönemi.
Biz yetişemedik ama Baba Hakkı’ların hakkını yemeyelim ama biz onları tarih kitaplarından okuduk. Onlarıda rahmetle anıyoruz. Bizim dönemimiz Metin-Ali-Feyyaz dönemine geliyor. Rıza hocayla, Mehmet Hoca ile konuştuğumuzda bazen alınganlık gösterebiliyorlar, ‘ya sadece Metin-Ali-Feyyaz dönemi diyorsunuz biz o dönemin oyuncusu değilmiyiz’ diyebiliyorlar ama elbette o dönemin birbirinden değerli oyuncular var elbet. Hepsinin hakkını teslim etmemiz lazım. Ben Beşiktaş denince o dönemin şampiyonlukları aklıma geliyor.

Tabi bu yılki Beşiktaş şampiyonluğu daha anlamlı idi, çünkü Beşiktaş’ın stadı yoktu, tüm maçlarını deplasman’da oynamış oldu. Birkaç senedir devam ediyor bu şekilde. Bu sayın Başkan Fikret Orman başkanlığında tüm yönetim kurulunu tebrik etmek lazım.
Bununla birlikte Samet hocayı tebrik etmek lazım, bu çıkış onunla başladı ve temelleri atıldı. Daha sonrası Önder Özen, Slaven Bilic ikilisini ve son olarak Şenol Hoca’yı tebrik etmek lazım. Şenol hoca taçlandırdı artık. Hem kariyerinde önemli bir adım atmış oldu şampiyon yaparak hemde yedi yıl sonra Beşiktaş’ı tekrar şampiyon yapmış oldu.
Beşiktaş camiasını futbolcularını ve yöneticilerini kutluyorum alkışlarımızı gönderiyorum bir kez daha…

Avrupa Şampiyonası çok hızlı başladı. Avrupa’nın Fatihi olabilecekmiyiz ne dersin? Türkiye’nin şansı nasıl görünüyor?

Avrupa Şampiyonası başladı, şampiyona özel yayınlarımız devam ediyor. Avrupa şampiyonası ile dolu bir yaz geçireceğiz keyifli maçlar izleyeceğiz gibi görünüyor.
Türkiye olarak biz dördüncü olarak Avrupa Şampiyonasına katılıyoruz. Daha önce üç kere katıldık. Bizim yükselen bir ivmemiz var, bu ivme 1996 yılında Fatih Terim ile başlamıştı. Fatih hoca o dönem maalesef ilk şampiyonamız olması belki tecrübesiz olmamız, şansız bir dönem yaşamıştık, gol bile atamamıştık. Ama daha sonra bu durum değişti yükselen bir ivme yakaladık. 2000 yılında Mustafa Denizli ile çeyrek finali gördük, 2008 yılında Fatih Terim ile birlikte yarı finali gördük.Bu ivme devam ederse ben bu sene final bekliyorum. İstatistik bunu söylüyor.
Tabi bu sene çok değerli takımlar var, ilk defa yirmidört takımla başladı şampiyona ve birbirinden değerli takımlar var. Turnuva’nın ev sahibi Fransa favori olarak gösteriliyor. Belkide ilk defa böyle bir kuşak yakaladılar. Dolayısıyla Fransa bu turnuva’nın favorisi ama milli takımımızın bu turnuva’da şansının olduğunu düşünüyorum. İnşallah bunuda göreceğiz.

Beşiktaş’lılara söylemek istediğin bir mesajın varmı neler söylemek istersin?

Beşiktaş’lılar dan bu sene beklentiler çok yüksek biz yayınlarımızda özellikle Vodafone Arena açıldığından beri değerli Beşiktaş’lılar ile konuştuk. Ben hep şunu ümit ediyorum. Şampiyonlar Ligine Beşiktaş direk katılacak. Vodafone Arena’nın o ilk yılında daha bir yılını doldurmadan biz çok önemli başarıları görmüş olacağız, şampiyonlar ligi başarıları görürüz. Özlediğimiz başarıları tekrar bu statta görürüz umarım. Avrupa günlerini tekrar yaşamış olalım. Bu vesileyle Beşiktaş’lılara selam ve sevgilerimi sunuyorum.
Sevgili Neşe sanada çok teşekkür ediyorum, bende senin hem röportajlarını, hem yayınlarını büyük bir keyifle takip ediyorum başarılarının devamını diliyorum.