BEŞİKTAŞ: Hakkı Devrim’e Veda…

“Türk basınının duayenlerinden Hakkı Devrim dün hayatını kaybetti. Hakkı Devrim, bir süredir kanser hastalığı ve yaşlılığa bağlı nedenlerle tedavi görüyordu. ”

Türk basınının duayenlerinden Hakkı Devrim dün hayatını kaybetti. Hakkı Devrim, bir süredir kanser hastalığı ve yaşlılığa bağlı nedenlerle tedavi görüyordu.
Hakkı Devrim bugün Levent Caminde ailesi, medya’dan arkadaşları ve sevenleri tarafından uğurlanıyor. Hakkı Devrim uzun zaman Okan Bayülgen ile yaptığı televizyon programları ile çok sevilen bir gazeteci olmuştu. Hakkı Devrim yakın arkadaşları ve onunla çalışan gazeteci arkadaşları tarafından ince, nazik, düşünceli, kimseyi kırmaktan imtina eden bir kişilik olarak nitelendiriyor.

Kabataş Erkek Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Devrim, İstanbul Radyosu, Son Saat, Tercüman, Havadis, Ege Ekspres, Tasvir ve Yeni Sabah’ta çalışmıştı. Meydan Dergisi’nin kurucularından olan Devrim, Meydan Larousse ansiklopedisinin genel yayın müdürlüğünü yapmıştı. Kaynak Kitaplar Yayınevi’ni kuran Devrim, 1990’da Doğan Yayın Grubu’nda gazeteciliğe döndü. Uzun yıllar Radikal’de yazdı. Posta’da Telaynak köşesini yazdı. 2005-2011 yılları arasında Okan Bayülgen’in birçok programında daimi konuk olarak yer aldı.

SEVENLERİ ÇOK ÜZGÜN
Hakkı Devrim’in ölümü sevenlerini çok üzdü. Sosyal medyadan duygularını paylaşan Okan Bayülgen, “Gençliğimi hafızamı yitirdim” dedi….
NEŞE BERBER