AKTÜEL: Bodrum’da inşaat yasağını deliyorlar

Bodrum Yalıkavak Tilkicik koyundaki yarımadada, geçen sene başlayan Erol Aksoy ve Erdal Aksoy’a ait inşaatlar 1 Haziran’da yasağın başlamasına rağmen son sürat devam ediyor. İnşaat yasağına uymayan ve neredeyse 24 saat çalışmaya devam eden Epique Island adı verilen 75 villanın yapılacağı görkemli bir tanıtımla basına duyurulan Beşiktaş’taki Conrad Oteli’nin sahiplerinden Erol Aksoy ve Erdal Aksoy’un tüm Bodrum’da inşaat yasağının başlamasına rağmen hiç bir kanun ve kural tanımaksızın çalışmalarına devam etmesi Bodrum Yalıkavak’ta yaşayan binlerce insanı isyan noktasına getirdi.

Bodrum Belediyesi’ne sayısız şikayette bulunan Yalıkavak sakinleri “Bu insanlar cesareti kimden alıyor? Herkes inşaat çalışmalarını durdururuken nasıl oluyor da bu kişiler gece gündüz 24 saat gürültü içinde çalışıyor ve yarımadayı gürültü içinde bırakıyor?” şeklinde şikayetlerini bildiriyorlar.

Öte yandan Yalıkavak sakinleri Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u da göreve davet ederek inşaat yasağının sürüp sürmediğini bizzat kendisinin takip etmesini istiyorlar. Edinilen bilgiye göre zabıtaların dev inşaata ceza kestiğini ancak inşaat çalışmalarını ise kesinlikle önleyemedikleri söyleniyor. Bu nedenle göstermelik para cezalarının caydırıcı olamayacağı, inşaat yasağına rağmen çalışmayı sürdüren şantiyeyi mühürlemeleri gerektiği vurgulanıyor.