SPOR: Gökhan Töre çıkmazı

Beşiktaş’ın eski hocası Slaven Bilic, Gökhan Töre’yi West Ham’a almak istediğini sürekli dile getiriyor Ada ekibi Gökhan ve Tolgay için 15 milyon euro’luk teklif yaparken, Kartal ise 18 milyon euro istedi Töre, Ahmet Çebi’ye “İngiltere’de oynamak istiyorum” dedi; Çebi ise “Resmi teklif getir” yanıtını verdi

Beşiktaş’ta yeni sezon transfer harekatı tüm hızıyla sürerken, siyah-beyazlı oyunculara gelen teklifler ise kafa karıştırmaya devam ediyor. Beşiktaş yönetimi bu konuda en çok Gökhan Töre konusunda sıkıntı yaşıyor. Sezon biter bitmez, teknik direktörlüğünü Slaven Bilic’in yaptığı İngiliz ekibi West Ham’ın talip olduğu belirtilen Gökhan Töre için halen “resmi” olarak kulübe yapılmış olan bir teklif bulunmuyor. Hatta resmi olmayan bu görüşmelerin Başkan Fikret Orman’ı kızdırdığı belirtildi.

3 milyon euro fark var
Başkan Orman’ın bu konuda “Resmi teklif gelene kadar menajerlerle görüşmelerin kesilmesi” talimatı verdiği bildirildi. Beşiktaş ile West Ham arasında Gökhan Töre ile birlikte Tolgay Arslan için de ortada bir çok rakam dolaşıyor ancak tüm bunlar menajerler aracılığıyla devam etti. Orman’ın; Töre ve Tolgay için 20 milyon euro olarak belirlediği rakamı 18 milyon euro’ya çektiği bunun son rakam olduğu menajerler iletildi. Menajerler ise West Ham’ın 15 milyon euro’luk bir teklif getirebileceklerini ilettiler.

Gökhan’a şok yanıt
Kendisi hakkında çıkan pek çok transfer haberine rağmen, menajeri Nesim Touhari’ye herhangi bir teklif gelmeyen Gökhan Töre, İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi’yi arayarak Premier Lig’de oynamak istediğini söyledi. Ahmet Çebi’nin de Töre’nin bu çıkışına, “Bize gelen bir teklif yok. Sana gelen bir teklif varsa, bize yönlendir de görüşelim” cevabını verdiği öğrenildi. Tunuslu menajeri tarafından “Kulüp, gelen teklifleri bize iletmiyor” diye yanlış bilgilendirilen Gökhan Töre’nin, bu cevap sonrası büyük hayal kırıklığı yaşadığı ifade edilirken; Beşiktaş yönetimi Premier Lig takımlarından Bournemouth takımından gelen Töre ile “görüşme” teklifine olumlu cevap vermişti.

‘Ya teklif yap ya sus’
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, eski hocaları Slaven Bilic’i tatlı sert bir dille uyardı. Bilic’in, Hırvatistan- Türkiye maçı öncesinde yaptığı “Beşiktaş’tan pek çok oyuncuya talibim” sözleri Başkan Fikret Orman’ı kızdırdı. Orman’ın, resmi olarak West Ham adına kendilerine bir teklif gelmediğini belirterek TV’ye çıkıp konuşan Hırvat teknik adamı aradığı ve “Bir oyuncuyu isteyeceksen resmi teklif getir, yoksa benzeri açıklamalar yapma. Aksi halde böyle giderse dostluğumuz bozulacak” restini çektiği öğrenildi.

Kaynak: Fotomaç