TEKNOLOJİ: iPhone 7’nin tasarım detayları nelerdir?

iPhone 7 cephesinden yeni görüntüler geldi. Sızıntılar iPhone 7’nin kasa ebatlarını net bir şekilde ortaya koyuyor. iPhone 7 ve iPhone 6s arasındaki tasarım farkları neler olacak?

iPhone 7 cephesinden sızıntılar gelmeye devam ediyor. Son olarak techtastic sitesi tarafından yayınlanan görüntüler iPhone 7’ye ait kasa ebatlarını ortaya çıkardı. Şematik görüntüler ayrıca iPhone 7’nin muhtemel tasarımını da gözler önüne seriyor.

iPhone 6s’in kasa ebatları 138.3 x 67.1 x 7.1 mm şeklindeydi. iPhone 7’de ise bu rakamlar 138.29 x 67.06 x 7.15 mm şeklinde karşımıza çıkacak.

iPhone 7’de kulaklık girişi olmayacak
IPhone 7’de kulaklık girişinin olmayacağını bir kez daha doğruluyor. 3,5 mm kulaklık girişinin olmaması her ne kadar iPhone 7’nin daha ince bir kasaya sahip olacağı iddialarını beraberinde getirse de, telefonun selefinden 0.5mm daha kalın olduğu düşünülüyor.

Tasarımı olumsuz etkileyen anten çizgileri iPhone 7’de önemli ölçüde gizleniyor. Fiziksel butonların konum ise değişmeyecek.

Arka bölümde kamera, gürültü önleyici mikrofon ve LED flaşın da konumu değişmiyor, ancak görüntüler iPhone 7’de çok daha büyük bir kamera sensörün yer alacağı iddia ediliyor.

Kaynak: Shift Delete Net