SİYASET: ‘Siyasilerin zafiyeti varsa bedeli sorulmalı’

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Türkiye’nin terörle mücadelenin meşru olduğunu, siyasi ve hukuki meşrutiyet içerisinde sürdürüldüğünü belirtti.
Cumhurbaşkanı’nın ve Başbakan’ın terör saldırısının ardından kınama ve acil toplantı yaptıklarına değinen Vural, “Asıl olan terörü önlemektir. Bu bakımdan Sayın Cumhurbaşkanı’nın ifadesi var; ’her şeyin bir bedeli var.’ Vatan için herkes bedelini öder ama terörle mücadele konusunda zafiyet gösterenler görmezden gelenlerin ne bedel ödediğini aziz milletimiz merak etmektedir. Bu kamu görevlileri, istihbarat ya da terörle mücadele konusunda bir zafiyet göstermişse, siyasilerin bir zafiyeti varsa neden bunların bedelleri sorulmaz?” dedi.
Terörle mücadelede istihbarat konusunda, önleyici terörle mücadele konsepti geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Vural şöyle devam etti: “Terör örgütlerinin organizasyonları yapabilmesi, çok önemli bir network, ilişki ağı gerçekleştirdiklerini ortaya koyuyor. Terör örgütlerinin istihbaratı, lojistik desteği, kadroları itibariyle böyle bir kapsamlı eylemi yapabilecek kapasitede olması maalesef uzun bir süre terörle mücadelede gösterilen zafiyetin neticesidir. Asıl vahim olan nokta da budur.” Kaynak: Milliyet