SPOR: Transfer bilmecesi

Transfer dönemine girilmesiyle beraber Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi için takıma yapacağı takviyeler beklenirken geçen sezon olduğu gibi yine satılması muhtemel oyuncular gündeme oturdu.

Yönetim ve teknik heyet ısrarla takımdan kimseyi göndermeyeceklerini söylese de oyuncuların gitme isteği ve gelen tekliflerin cazibesi başta Gökhan Töre olmak üzere bazı oyuncuların takımdan ayrılma ihtimalini kuvvetli kılıyor.

Eski teknik direktör Slaven Biliç’in Gökhan Töre ve Atiba konusundaki ısrarı karşısında pazarlık yapmayı sürdüren Siyah Beyazlılar satılmaları halinde bu iki oyuncudan 20 milyon Euro’dan fazla gelir bekliyor.

Özellikle Atiba’nın yönetim ve teknik heyetin tüm çabalarınarağmen İngiltere’ye gitmek istediği ve eşyalarını dahi topladığı iddia ediliyor. Hatta West Ham’ın taraftar siteleri bile Twitter hesaplarından Atiba’nın ve Gökhan Töre’nin transfer edilme ihtimalinin çok yüksek olduğunu ilan etmiş durumdalar.
Atiba ve Gökhan Töre’nin yanısıra Gomez’in de takımda kalma ile ilgili kararını henüz vermemiş olması yönetimi düşündüren bir başka konu. Almanya Milli Takımı ile Euro 2016’da mücadele edecek olan Gomez’in, yaptığı her açıklamada kalacağına dair kesin bir ifade kullanmaması ve şampiyona sonrasını işaret etmesi sezon açılışında sıkıntıların yaşanacağı anlamına geliyor.

4 transfer hedefi 7 ve 8’i bulabilir

Takımdaki bir başka sıkıntı ise devre arasında transfer edilen ve Beşiktaş’ta aradığı ortamı bulamadığı için ayrılmak isteyen Boyko konusunda yaşanıyor. Başkan Fikret Orman ve bazı yöneticiler Boyko’nun gönderilmeyip, gelecek sezon daha fazla şans verilmesi halinde 1.kaleci olacağını savunuyor. Ancak Teknik Direktör Şenol Güneş’in Boyko’nun tüm konsantrasyonunu kaybettiği ve Beşiktaş’ı kafasında sildiği için yeni bir kaleci alınmasından yana tavır koyması ekstradan bir transferin de kaleye yapılmasını gerektiriyor.

Bu durumda yeni sezon ve Şampiyonlar Ligi için defans hattına 4 yeni oyuncu hedefi koyan ve tüm çalışmalarını buna göre yapan Beşiktaş yönetimi, yaşanması muhtemel yeni gelişmelerden sonra hedefi genişletmek zorunda kalacak.

2 stoper, bir sol bek, bir sağ bek alarak transferi kapatma düşüncesinde olan Siyah Beyazlılar kaleci ve ön liberonun da dahil olmasıyla 6 transfer yapacak. Mario Gomez’in de Avrupa Şampiyonası sonrasında başka bir takıma gitmesi halinde santrafor almak zorunda kalacak olan yönetim 7 transfer yapma zorunluluğu ile karşı karşıya kalacak.

Beşiktaş ayrıca geçen sezonun devre arasında kiralık olarak takıma katılan Marcelo için de Hannover 96’ya bonservis ödemek zorunda.Ve Marcelo da dahil edildiğinde 8 transfer yapma olasılığı her geçen gün artan bir ihtimal.

Aras Özbiliz kapalı kutu

Bütün bu ihtimallere eklenecek son transfer isteği ise yine Şenol Güneş’ten gelecek.

Aras Özbiliz, devre arasında Spartak Moskova’dan alınarak formunu bulması için İspanya’yanın Rayo Vallecano takımına kiralık gönderilmişti.Ancak La Liga’da beklediği şansı yakalayamayan Aras sadece 3 maçta oynayabildi.Teknik direktör Şenol Güneş’in hazırlık kamplarında deneyeceği Aras Özbiliz’i yeterli bulmaması halinde yönetimden sağ kanada yeni bir oyuncu istemesi de kaçınılmaz olacak.

İşte Beşiktaş’ın transfer çalışmalarındaki son yaşanan gelişmelerin tablosu:

Gidenler: Serdar Kurtuluş
Satış listesinde olanlar : Pedro Franco, Alexis Delgado, Miloseviç
Gitmesi muhtemel oyuncular : Gökhan Töre , Atiba , Denys Boyko, Mario Gomez
Gelenler : Aras Özbiliz (Devre arasında alınmıştı.İspanyada kiralık oyandı)

Transfer edilmek istenen oyuncular :
Kale : Ospina, Adler, Mandanda, Costil, Volkan Babacan
Stoper : N’Koulou, Skertel, Serdar Aziz, Zapata, Glik, Gustavo Gomez
Sağ bek : Gökhan Gönül
Sol bek : Emmanuel Mas, Henri Bedimo, Aziz Behich
Orta Saha : Mehmet Topal, Xabi Alonso
Forvet : Fernando Torres, Edin Dzeko, Wilfried Bony

Kaynak: Fotomaç