SİYASET: Başbakan memleketi Erzincan’da

Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan’da toplu açılış törenine katıldı. Yıldırım burada yaptığı konuşmada, “Biz soyadımız gibi iş yaparız” dedi.
şte o konuşmadan satır başları

Gözün aydın Erzincan, gönlün aydın ekmeğini yiyen suyunu içen bir evladın Türkiye’nin sorumluluğunu aldı. Bana verdiğiniz her şey için size teşekkür ediyorum. Can Erzincan’ın önünde Tüm Türkiye’ye söz veriyorum. Sizlere layık olmak dışında hiçbir davam yoktur. Al bayrağımızı en yükseklere çıkarmaya , terörü yok etmeye Allah’ın izniyle, sizlerin desteği ile azmettik, yemin ettik. Erzincan candır, Erzincan insanı 24 ayar insandır. Erzincan birliğin, beraberliğin, kardeşliğin şehridir.

SOYADIMIZ GİBİ İŞ YAPARIZ BİZ

Görevi alır almaz Diyarbakır’a gittik, PKK’nın haince katlettiği vatandaşlarımızın ailelerini ziyaret ettik.Sonra İstanbul’a döndük. Fetihin 563. yılını coşkulu bir şekilde kutladık. İşte kongreyle onun arkasındaki bir haftadan bahsediyorum. Bu ülkede haftalarca bakanlar kurulu toplanamıyordu. İşte 65. hükümet en kısa sürede kurulup güven oyu alan bir hükümet. Soyadımız gibi iş yaparız biz.

188 ESERİN AÇILIŞINI YAPTIK

Biz gittiğimiz yere eli boş gitmeyiz, hele hele atayurduna eli boş gelinir mi? Bugün 188 eserin açılışını yapıyoruz . Bugün farklı bir mutluluk yaşıyorum. Çünkü canlarımın arasındayım. Bir kez daha bu eserlerin yapılmasında emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Durmak yok, yola devam. İşimiz hizmet, gücümüz millet.

AÇILIŞI YAPILAN ESERLER

Eğitim alanında 13 tane yeni eseri Erzincan’a kazandırdık. Erzincan’daki kız imam hatip lisesinin açılışını yaptık. Refahiye devlet hastanesinisinin açılışını yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.Mimar Sinan mahalallesinde 224 dairesinde polis lojmanı yaptık. Polislerimiz, askerlerimiz, korucularımız bu ay yıldızlı bayrağın bekçisidir. Birliğimizin, kardeşliğimizin teminatıdır.