Türkiye’nin gözü MHP kongresinde

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yargıtay’ın partinin olağanüstü kongreye gidilmesini öngören yerel mahkeme kararını onamasının ardından, seçimli kongreye gitme kararı aldı. Bunun üzerine 10 Haziran’ı hedefleyen MHP’li adaylar çalışmalara başladı. Sinan Ogan Kurultay öncesi Bahçeli’nin çekileceğini iddia etti. Akşener, terörü yokedeceğini söyledi. Diğer adaylar henüz böylesine iddialı konuşlar yapmıyorlar. Ancak MHP’de heyecanın dorukta olduğu ve AK Parti ve CHP tarafındanta HDP’nin de kongre sürecinin dikkatle izlendiği biliniyor. Çünkü MHP’de liderlik değişmesi AK Parti’yi de etkileyecek. AK Parti’nin politikalarını sevmeyen milliyetçi muhafazakar oylar MHP’ye kaçabilir. CHP’den tepki oyları gelebilir. HDP’nin tutumundan ve terörden bıkan muhafazakar oylar gelebilir. Ayrıca yüzer gezer oylar ümitle gelibilr. Bu durumda MHP’de liderlik değişiminin partiye yüzde 20-30 oranında oy kazandıracağı ileri sürülüyor. Bu ise MHP’nin ikinci parti olmasını ve AK Parti’nin tek başına iktidarını tehlikeye düşürecek görüntü veriyor. Bu nedenle tüm Türkiye’nin gözü MHP kongresindedir.
SİNAN OĞAN:
BAHÇELİ ÇEKİLECEK
MHP Genel Başkan Adayı Sinan Ogan, MHP lideri Bahçeli’nin aday olmayacağını, aday olsa dahi abilir. CHP’deki çaresiz oylar MHP’kongre sürecinde çekileceğini iddia ederek sağlık açısından da Bahçeli’nin dinlenmesi gerektiğini söyledi. Sinan Oğan, “Takdir Çağrı Heyeti’nin olmak kaydıyla söylüyorum, 19 Haziran’da Ankara’da önümüze demir bariyerleri çektikleri yerde kurultayımızı gerçekleştireceğiz” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi’nin 10 Temmuz’da seçimli kurultaya gideceğini ilan etti. Bu Milliyetçi Hareket Partisi için dönüm noktasıdır. Şuan biz tarihe tanıklık ediyoruz. Parti içerisinde demokrasi mücadelesi başlattık, Allah’a şükür buna nail olduk. Ve ülkücülere yakışır bir olgunlukta, cennet mekan başbuğumuzun ifade ettiği ülkücü ülkücünün kardeşidir düsturu çerçevesinde kurultayımızı gerçekleştireceğiz” dedi
AKŞENER: 6 AYDA TERÖRÜN BELİNİ
KIRACAĞIZ
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan adayı Meral Akşener, “Allah’ın izniyle seçilelim, arkasından iktidar olalım, 6 ay içinde o terörün ve terör örgütünün belini beraber kıracağız. Bizim iktidarımızda bayram sofrasında bir Türkiye hayal ediyoruz” dedi.
BAYRAM SOFRASINDA TÜRKİYE HAYAL EDİYORUZ
“Allah’ın izniyle seçilelim arkasından iktidar olalım, 6 ay içinde o terörün ve terör örgütünün belini beraber kıracağız. Bizim iktidarımızda bir Türkiye hayal ediyoruz. Şöyle bir Türkiye hayal ediyoruz, bayram sofrasında bir Türkiye. Bayram sofraları genellikle annenanne ve babaannelerin evinde olur. Kuzenler, gelinler, damatlar, torunlar, yeğenler bir arada olurlar. Kiminde hızma vardır kiminin kulağında küpe vardır. Kiminin saçı kırmızı boyalıdır kimisi namaz takkeli, kimisi sakallıdır, kimisi dövmelidir, kimisi Kastamonuludur, kimisi Trabzonlu ya da Diyarbakırlıdır. Bu akrabalık ilişkisi içinde o sofrayı genellikle de kadınlar hazırlar. O sofranın en büyük özelliği bütün yemeklere nerede oturursanız oturun elinizi uzattığınızda eşit mesafede ulaşırsınız. İşte biz Türkiye’yi and olsun ki o bayram sofrasına oturtacağız. Ama bu arada bazıları diyor ki ‘Bana şuraya bir fiskos koyacaksın, ayrı bir tabak koyacaksın’ ben o tabağı senin kafana atacağım. Olmaz, kırarım elini. Dolayısıyla o sofraya hep birlikte aynı duygularla oturacağız.”