TEKNOLOJİ: No Man’s Sky yapımcısı ölümle tehdit ediliyor!

Bir süre önce tekrardan ertelenmesi ile oyuncuları hüzne boğan No Man’s Sky, bu kez oyun dünyası için çok daha üzücü bir gelişme ile gündemde….

Duyurulduğu ilk günden bu yana büyük bir kitle tarafından beklenen ve satışa sunulmasına dört gözle bakılan No Man’s Sky, bünyesinde taşıdığı oynanış yapısı ve evreni ile şimdiden epey merak uyandırmış vaziyette. Zira oyun içerisinde gidilebilecek birden fazla gezegen bulunacak. Nitekim bu gezegenler üzerinde farklı doğal yaşam alanları bulunacak. Yani bir bakıma bu zamana kadar en gelişmiş çevre koşulları bu oyunda yer alabilir. Haliyle durum böyle olunca da oyunu bekleyen kullanıcılar büyük bir heyecan içerisinde. Büyük bir kitle tarafından beklenen oyun ertelenince de haliyle pek çok kişi hüzne boğuluyor. Üstelik bu durum ilk kez de yaşanmıyor. Daha önce ertelenen oyun, geçtiğimiz günlerde bir kez daha ertelenmişti. Bunun ardından oyunun yapımcısını suçlayan kimi kullanıcı, ölüm tehditlerini dahi yapımcıya uygulamış vaziyette.

Yapımcı Ölüm Tehditleri Altında

Şu anda PlayStation 4 ve PC platformları için geliştirilmekte olan No Man’s Sky’ın yapımcı koltuğunda bilindiği üzere Sean Murray oturuyor. Yapımın arkasındaki isim olan Murray, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada son bir hafta içerisinde birden fazla kez ölüm tehdidi aldığını ancak endişelenecek bir şey olmadığını şakayla karışık bir şekilde belirtti. Tabi bu tarz bir gelişmenin eğlence sektöründe dahi yaşanabiliyor oluşu oldukça üzücü.

Ağustos Ayında Satışa Sunulması Bekleniyor
Aslında şimdiye kadar oynanabilir hale gelmiş olması gereken oyun, uygulanan ertelemeler sonrasında 10 Ağustos 2016 tarihinde oynanabilir olacak. Eğer yapım sonuncu seferde ertelenmeseydi haziran ayının sonlarına doğru satışa sunulacaktı.

Kaynak: Milliyet