Siyaset açmazı

Kısa bir değerlendirme yapayım, detaylarda boğulmayalım.
Zaten sıkıcı bir durum!.. Bir de ben aynı şeylerle canınızı sıkmayayım.
Özetlersek;
AK Parti apar topar genel başkanını değiştirdi. Kimileri sivil darbe diyor, kimileri devir teslim… Kim ne derse desin her şey güllük gülistanlık, oldu bitti bile…
Benim ulusal basında bulunduğum sıralarda Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Belediye Başkanı, Binali Yıldırım İDO Genel Müdürü idi. Şimdi biri Cumhurbaşkanı biri Başbakan. O zaman da BİT’lerin içinde en uyumlu genel müdürdü Binali Bey, şimdi de uyum içinde çalışacaklardır, adım gibi eminim.
MHP’ye bir bakın!.. Cadı kazanı… Muhalif başkan adayları nerede ise birbirlerine bile muhalif. Kongre kararı alınmış, seçimli mi olsun seçimsiz mi tartışılıyor.
CHP’de sanki sular duruldu mu? Ne gezer, onlarda da birçok seçimi kaybetmiş muhalif başkan adayları medya turuna çıkmış geziyor!.. Bunun adı da parti içi demokrasi, fikir hürriyeti!.. Allah akıl fikir versin.
HDP’nin ise ben ne yapmak istediğini anlamıyorum. Oradan oraya savrulup duruyorlar. İnandırıcılıkları da kalmadı pek!..
Gazetecilikte 35 yılımı doldurdum, tanımadığım siyasetçi kalmadı neredeyse, şu yaşadıklarımıza bakıyorum da; bu türden bir siyaset anlayışı ne gördüm, ne duydum. Söyleyince de kırılıyorlar.
Peki bizim kırılmalarımız ne olacak?!.. Güzel ülkemize yazık değil mi?!..