TEKNOLOJİ: PayPal’ın kalması için imza kampanyası başlatıldı

PayPal, haziran ayı itibarıyla Türkiye’deki faaliyetlerini sonlandırıyor. Yaşanan bu gelişme, internet üzerinden alışveriş yapan birçok kişiyi olumsuz yönde etkileyebilir.
İnternet üzerinde en yaygın kullanılan para transfer ve ödeme sistemlerinden olanPayPal, geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklamayla Türkiye’deki faaliyetlerini sonlandırma kararı aldığını bildirdi. Şirket, buna gerekçe olarak ise, BDDK’dan lisans alamadıklarını göstermişti. Detaylar için buraya göz atabilirsiniz.

PayPal’dan gelen bu haber, kısa sürede sosyal medyada en çok konuşulan başlıklardan bir tanesi oldu ve hatta dijital imza kampanyası bile başlatıldı. Teknolojiseverler, PayPal’ın Türkiye’deki faaliyetlerini devam ettirmesini istiyor ve bu amaçla da Change.org üzerinde “PayPal, Türkiye’de kapanmasın” kampanyası başlatıldı. Detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.

PayPal, Amazon ve Ebay de dahil birçok online alışveriş sitesinde güvenli ödeme yöntemi olarak tercih ediliyor.

Kullanıcılar, özellikle para transferleri ve yurt dışından yaptıkları alışverişlerde PayPal’ın en önemli araçlardan biri olduğunu, bu servisin kullanım dışı kalması sonucunda çalışmalarının kötü yönde etkileneceğini savunuyor.

Kaynak: Sabah