TEKNOLOJİ: Samsung Galaxy Note 6’nın ekranı böyle olacak

Koreli üreticinin etkinlikte yer verdiği ekran dedikodulara sebep oldu. İşte detaylar…
Samsung, 4K ekranla mobil piyasadaki ilk üretici olmayacak, fakat şirketin mobil cihazlar için 4K çözünürlüğündeki ekranı hazır görünüyor.

UploadVR sitesinin raporuna göre Koreli teknoloji devi, San Francisco’da düzenlenen Display Week konferansında, 4K çözünürlüğündeki ekranını gösterdi. 5.5 inç’lik ekran 2160×3840 çözünürlüğünde, 806 ppi yoğunluğuna sahip. Tabii ki bu gelişmeyle birlikte, yeni ekranın Galaxy Note 6’da (İsmi Note 7 de olabilir) kullanılacağı söylentileri başladı.

Ayrıca paylaşılan fotoğrafta VR, yani sanal gerçeklik için yüksek çözünürlük yazıyor. 4K görsellik VR içeriğinin daha gerçekçi görünmesi için yardımcı olacaktır. 4K ekranlı Note 6’da, Gear VR deneyimi bambaşka olabilir. Ayrıca tüm bunlara ek olarak, 4K ekranlı Note 6 ile yeni bir VR gözlüğün tanıtılması da olasılıklar dahilinde.

Yüksek ekran çözünürlüğü kafanızda güç tüketimi konusunda soru işaretlerini uyandırdıysa, eski raporlara göz atalım. Bu raporlarda Samsung’un pille ilgili yeni çalışmalara yöneldiği ileri sürülmüştü. Eğer 4K ekran Note 6’da kullanılırsa, belki Samsung yeni bir pil çözümü de tanıtabilir. Sonuç olarak bunların birer iddia olduğunu tekrardan yineleyelim. Sizin bu konudaki görüşünüz nedir?

Kaynak: Sabah