KÜLTÜR: Genç piyanist Utku Asan Fulya Sanat’ta

Klasik müzik otoriteleri tarafından geleceğin virtüözü
olarak gösterilen genç piyanist Utku Asan ile müzikalite bakımından zengin, solistlik ve sıcak bir tona sahip ulusal ve uluslararası bir çok ödülün sahibi genç çellist Umut Sağlam Tiyatro Sanatçısı Dilek Türker’in projesi ile 30 MAYIS SAAT 20.00’de KLASİK MÜZİK GENÇLİK BULUŞMASI KONSERİ ile FULYA SANAT Beşiktaş’ta gençler ve sanatseverlerle buluşuyor!

Utku Asan ve Umut Sağlam genç yaşlarında sahip oldukları kimlikleri ile yoğun konser programlarının yanında eğitimlerini büyük başarı ile MSGSÜ Devlet Konservatuarında sürdürüyor.
UTKU ASAN MSGSÜ Devlet Konservatuarı’nda 2009 yılında yarı zamanlı 2010 yılında tam zamanlı olarak başladığı piyano eğitimini Doç. Nurferi Onur ile 2016 yılına kadar sürdürdü. Şu an eğitimini MSGSÜ Devlet Konservatuvarı’nda Piyanist Prof. Ece Demirci ile sürdürürken aynı zamanda dünyaca ünlü piyano virtüözümüz ve devlet sanatçımız Hüseyin Sermet ile çalışmalarına 2014 yılından beri devam etmektedir. Utku Asan; Hüseyin Sermet, İdil Biret, Gülsin Onay, Denis Kozhukhin, Herbert Schuch, Lilya Zılberstaın, Muza Rubackyte, Jonathan Plowrıght,Johan Schmidt, Hılary Demske’nin masterclasslarına aktif olarak katılmış bu virtüözlerce çok başarılı bulunup parlak bir gelecek vaat ettiği yorumlarını almıştır. İş Sanat 2014 yılının Parlayan Yıldızlarından birisi olan Utku Asan Yeldeğirmeni Sanat, CSO Filarmoni Derneği, Akbank Sanat, İş Sanat, Antalya Piyano Festivali, Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AIMA) İdil Biret ve Genç Yetenekler Konseri, Gümüşlük Piyano Festivali, Pera Piyano Festivali, Maltepe Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Arsu Sahne, Marmara Koleji, Robert Koleji, Nişantaşı Işık Lisesi, Enka Okulları gibi bir çok önemli salonlarda konser ve resital vermiş, 3 Temmuz’da Music at the Lımes 2016 Standlake İngiltere’de resital verecektir.
UMUT SAĞLAM çello ile Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı’nda 2009 yılında Tufan Tahir Tolga ile tanıştı. 2014 yılında MSGSÜ Devlet Konservatuarı’nda eğitimini Dilbağ Tokay ile sürdürmeye başladı. Bu eğitimi süresince Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, MSGSÜ Senfoni Orkestrası, Bakırköy Oda Orkestrası ve MSGSÜ Genç Orkestra eşliğinde solist olarak konserlerde yer aldı. Konservatuardaki eğitiminin yanı sıra Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AIMA) başta olmak üzere Peter Bruns, Maria Kliegel, Christoph Henkel, Martin Ostertag, Michael Haber, Juri Barta, Johannes Moser, Alexander Hülshoff ve Alexander Rudin gibi sanatçı ve çellistlerle çalışmıştır. CSO Filarmoni Derneği, Yeldeğirmeni Sanat, Pera Müzik Festivali’nde Genç Solist, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall, Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi, Akbank Sanat gibi bir çok önemli salonlarda solo ve oda müziği konserleri olan Umut Sağlam önümüzdeki konserini 28 Mayıs 2015 tarihinde Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’nde “ İz-tanbul Cello Ensemble “ ile verecektir.