AKTÜEL: Bir numaralı düşmanım O…

SERDAR AKTOLGA 2012 DÜNYA VÜCUT ŞAMPİYONU. NEŞE BERBER’E VERDİĞİ RÖPORTAJDA BAKIN NELER ANLATTI.

Serdar Aktolga Vucut Şampiyonu biraz sizi tanıyalım nasıl başladınız?
1989 yılında vucut geliştirme sporuna başladım. 24 sene olmuş. Ülkemizde vucut geliştirme sporunun lokomotifi diyorlar bana. Uzun yıllar boyunca sporcular ve kendim için yollar açtım birçok sporcu arkadaşımız beni takip etti. Birçok öğrencim hem avrupa hem de dünya şampiyonluğu yaşadı bunlara vesile olduğum için kendimle kıvanç duyuyorum.
Kendi başarılarım arasında 2007 Dünya şampiyonluğu, 2006 avrupa şampiyonluğu, 2012 dünya şampiyonluğum var.
Türkiye’de çalışıp bu şartlarda IFBB kartı olan tek sporcuyum. Bu kart almam 37 yaşımda oldu ama biraz geç oldu o yüzdende Amerika maceram başarılı geçmedi. Ama yine de podyumda olmak başarılı sporcular ile yarışmak ve aralarında olma onurunu yaşadım. Gönlüm isterdiki ben 23 yaşında olayım profosyonel sporcu ve Türkiye’yi temsilş edeyim ama şimdide elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor ve bu ortamda olmanın keyfini yaşıyorum. Şu andada 42 yaşındayım.

Yeni bir yarışmadan döndün nasıl geçti?
Evet. Son 4 yarışmadır üst üste Dünya ikincisi oldum. Şanssızlık ancak bu şanssızlığı kırmayı düşünüyorum.
Bir sporcu olarak nasıl yaşıyorsunuz? Gününüz nasıl geçiyor? Ne yer ne içersiniz?
Vucut geliştirme sporcusu disiplinli olmalıdır. Ve elbette genetik özelliklerede sahip olmalısınız.
İkinci önemli konu iradeniz ve karakteriniz güçlü olacak. Çünkü bizim zorlu bir dietimiz var. Başarıyı getiren aslında ağırlık çalışmak ile ilgili savaşımız değil mutfakta yaptığımız savaşımız .
İyi bir sporcu olmak için ve güzel bir fizik yapmak içinde bu herkes için geçerli yani güzel bir fizik mutfaka yapılır, spor salonunda değil. Mutfak iradesi sizin kendinize güvenizi ve iyi bir fiziği getirir.

Neyi asla yemezsin?
Şeker asla yemem. Bir numaralı düşmanımız şeker’dir. Bunu spor yapan yada yapmayan herkes için söylüyorum şekerden herkesin uzak durması gerekir. Alkol ve ve sigarada hücreleri öldüren maddeler. Sağlıklı olmak için ve iy bir sporcu olmak için bunlardan uzak durmak gerekir.
Kaç yaşında başladınız spora?
18 yaşında başladım. Keşke daha küçük başlamış olsaydım 16yaş gibi. Ozaman bir salona başlamıştım dönemin sporcularını görünce duvara çarpmış gibi oldum işte bir erkek böyle görünmeli dedim ve başladım. Bu sporla ilgi çeşitli laflar söyleniyor yok boyu kısa kalır gibi hiç biri doğru değil. Bunlar hepsi uydurma laflar. Şöyle düşün her sabah hamur işi yiyen bir kişiyle yumurta beyazı yulaf yiyen insan nasıl bir olabilir. Günde 4 öğün sağlıklı kırmızı et, balık, salata, sebze yiyen bir kişimi yoksa amerikan sandivçli mezeler yiyen kişimi daha sağlıklı bunu kendinize bir sorun! Ben kendimi çok sağlıklı ve şanslı hissediyorum.

Kendini yakışıklı buluyormusun?
Kendi hakkımda yorum yapmayı sevmem ama kendimi severim. Özellikle hayata karşı duruşumu ve bakış açımı beğenirim. Kimseylede kendimi kıyaslamam. Ancak insanlardan bazı şeyleri duymakta hoşuma gidiyor.
Ozaman bende sizi yakışıklı bulduğumu söyleyebilirim.
(Gülümsüyor.) Çok teşekkür ederim.
Dışardan çok güçlü görünüyorsunuz. Ruhunuzu merak ediyorum. Ruhunuz nasıl?
Arkadaşlarım bana huysuz der. İçimde bir şeyi tutmam. İçimde ne varsa ağzımdanda o çıkar. Kimseye kin tutmam. Kötü yada iyi içimde ne varsa söylerim. Gizli saklım yoktur. Herşeyi söylerim.
Bukadar güçlü duran bir adam ağlarmı mesela?
Tabi bende insanım ağlarım zaman zaman. Bunu söylemektende hiç sıkıntı duymam.
Burcunuz ne?
İkizler burcuyum. (Gülüyor) zor insanım yani.
Bende ikizler burcuyum. Bencede zor görünmüyorsunuz.
(Gülümsüyor) zor insanım diyor.
İşinin bu olması zormu?
İşimin bunun olmasından dolayı çok mutluyum çok keyif aldığım bir işi yapıyorum.
Mutsuz olsam yapmazdım. İnsanlarda mutlu olduğu işleri yapsınlar.
Spor yapanlara tavsiyen neler olur?
Ehliyetli bu işi bilen sporcu hocaların olduğu salonlara yazılsınlar, reklamla insanları kandırıp paralarını alan büyük salonlara gitmesinler.
Herkesin bir vucudu farklı herkesi kendine göre değerlendirerek öneride bulunmak gerekli.
gaste.tv