MAGAZİN: “Namaza başladım, hayatım değişti”

Bugüne kadar hakkında konuşulanlara rağmen suskunluğunu koruyan ünlü gazeteci Can Tanrıyar, ilk kez sessizliğini Neşe Berber’e bozdu. Namaz kıldığını şu sözlerle anlattı.

Namaz kılmaya başladım.

Kendime şunu söyledim beş vakit namaz kılarsan bundan korkma o gece iki rekat namaz kılarak başladım.sonra onüç rekat yatsı ile başladım, o günden sonra ben beş vakit namaz kılıyorum. Namaz bütün kötülüklerden beni koruyor. Namaz la benim ruhum tedavi oluyor, her sıkıntıya düştüğümde allah bana yardım ediyordu. Böylelikle çok kişinin hayatına da dokundum, Can bırakırsa biz de bırakırız diyerek bırakan çok oldu.

Aydınlamam için benim ödediğim bir bedeldi bu, öbür dünyaya gittiğimde bir bedel daha ödemem gerekirse onu da orada ödeyeceğim. Ben mesela şöyle bakamıyorum, eskiden kadının ölmesine neden oldum, bak göçtü bu dünyadan. Şimdi Allah’ın sevgili kuluymuş ki yıllarca beni izlemesin böyle diye gitti öbür dünya’ya, Allah benim ona yaşattığım ızdırabı daha fazla yaşamasın diye sen gel buraya dedi. Düşünsene benim bu hayatım o öldükten sonra 6 yıl daha devam etti, yaşasaydı 6 yıl daha çekecekti. Allah aldı onu yanına.

Kadını öldürdün diyorlardı bana o zaman, bende öyle düşünüyordum. Niye bunları yaşadım, niye bunları çektim sanıyorsunuz, çok üzüldüm çok pişman oldum, içkiyi iyice azıttım, pembe görmeye çalıştım hayatı.
gaste.tv /Neşe Berber/Röportaj