EMLAK: Basın expres fabrikaları projeye dönüşüyor

İnşaat şirketi Cathay Group, yeni markası Nivo’yu ve Basın Ekspres’te hayata geçirmeye başladığı Nivo İstanbul’u kamuoyuna tanıttı. Şirket yetkilileri projenin 42 bin metrekarelik bir alanı dönüştürmeyi hedeflediğini ifade etti.

Suudi Arabistanlı ortakları ile hayata geçireceği projenin detaylarını basın toplantısı ile paylaşan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alper Tuğsuz şunları söyledi:

“Cathay Group olarak daha çok endüstriyel bölgelerin ıslah edilerek konut ve turizm alanına çevrildiği kentsel dönüşüm projeleri ile orta ve üst gelir gruplarına dönük konut projeleri gerçekleştiriyoruz. Geçen çeyrek asır boyunca edindiğimiz tecrübe, kurumsal yapımız, sağladığımız güven ve kalite anlayışımız ile gayrimenkul geliştirme alanında sektörün en önemli aktörlerinden birisi olmayı hedefliyoruz.”

Avrupa kentleri arasında en çok gayrimenkul yatırımı çeken 7 kent arasına giren İstanbul’un marka değerinin kentsel dönüşüm sayesinde giderek arttığına dikkat çeken Tuğsuz, gayrimenkul sektörünün inovasyona, büyümeye ve yeni projelere son derece açık olduğunu belirterek, “Bu kentin doğru yerde doğru tasarlanmış, kaliteli, fark yaratan, yeni konseptlerle üretilmiş daha birçok projeye ihtiyacı var.” şeklinde konuştu.

Cathay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz da Basın Ekspres’te Nivo İstanbul’u geliştirirken Suudi ortaklarıyla güç birliği yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Farklı konularda, hepsi alanında uzman 27 danışmanla çalıştık. Hem yatırımcısı için çok karlı hem de bölge için çok değerli bir proje ortaya çıkardık. Basın Ekspres’in 10-15 yıl sonra nasıl bir yer olacağını merak ediyorsanız, Büyükdere Caddesine bakın. Oradaki değişimi hatırlayın. İnanın, Büyükdere Caddesi’nin değişim ve gelişim hızını katlayan ve daha çok kazandıran bir yer olacak Basın Ekspres. Bunu iddia ediyorum.”
Neşe Berber- gaste.tv