SPOR: Yılın spor muhabiri seçildi.

“3. Mersin Altın Palmiye Ödülleri sahiplerini bulurken, Yılın Spor Muhabiri ödülünü TRT Spor İtalya Temsilcisi Dündar Keşaplı aldı… ”
Mersin’de bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ve halk oylamasıyla sahipleri belirlenen Altın Palmiye Ödülleri’ni kazanan isimler ödüllerine kavuştu.

Mersin’de Wonasis otelinde düzenlenen ve Mersin’in iş, sanat, spor ve bürokrasi camiasından önemli isimleri bir araya getiren törende, halkoylamasıyla sinema, müzik, spor, yaşam alanlarında ödüle layık görülen isimler, Altın Palmiyeleri’ni aldı.

Gecede, yaklaşık 30 yıldır Roma’da yaşamını sürdüren 25 yıllık gazeteci TRT Spor ve LigTV İtalya Temsilcisi Dündar Keşaplı da yılın başarılı spor muhabiri dalında Altın Palmiye ödülünü kazanan isim oldu.

Başta spor alanında, UEFA Başkanı Michel Platini, Galatasaray Eski Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Brezilyalı eski futbolcu Roberto Carlos, Dino Zoff gibi önemli isimlerle röportajlara imza atarak, Türk basınını yurtdışında iyi şekilde temsil etmesiyle ödülü alan Keşaplı, törende yaptığı konuşmada, “Bu önemli etkinliğe davet edilerek bu ödülü aldığım için çok mutluyum. Roma’da bu mesleğe başladığım günden bugüne kadar hep meslek kurallarına uyarak, işimi en iyi şekilde profesyonelce yapmak için çalıştım. Beni bu ödüle layık bulan Altın Palmiye Ödülleri’nin Değerli Kurucu Başkanı Nedim Delibaşa ve bu ödüle ev sahipliği yapan Mersin’e sonsuz teşekkürler” dedi.

Keşaplı’nın başarılarla dolu kariyeri
Roma’da yaşamını sürdüren 25 yıllık deneyimli gazeteci Dündar Keşaplı, bugüne kadar, başta Türk medyası olmak üzere İtalyan medyasının vazgeçilmez isimlerinden biri olmuştur. Türkiye’de önde gelen medya kurumlarının İtalya temsilciliği görevini üstlenen Keşaplı, halen Lig TV, TRT Haber, TRT Spor’un aktif temsilcisi ve aynı zamanda Fanatik gazetesinin İtalya Serie A yorumculuğu görevlerini yürütmektedir.

Meslek hayatında Türk ve İtalyan spor medyasının da gündeminde yer alacak sayısız haber ve röportajlar gerçekleştiren Keşaplı’nın yaptığı haberler arasında; geniş yankı uyandıran UEFA Başkanı olduğu dönemde Michel Platini ile şike sürecine dair ilk özel röportaj, Galatasaray’dan ayrıldıktan sonra İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli ile yapılan ilk özel röportaj, Roberto Carlos, Paolo Rossi, Dino Zoff , Paolo Maldini ve daha bir çok dünyaca önemli simanın yer aldığı haberler de Dündar Keşaplı imzası taşımaktadır.

Türk basınının yanı sıra İtalyan medyası ile de sıkı bağları olan Keşaplı, 10 yılı aşkın süre İtalyan devlet kanalı RAI’de görev almış ve iki belgesel çekimine destek vererek, Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunmuştur. Keşaplı, bugün halen haber kanalı SKY TG 24, Silvio Berlusconi’nin sahibi olduğu haber kanalı TGCOM24’ün vazgeçilmez Türkiye analizcisi olarak görevini sürdürmektedir.

Keşaplı, aynı zamanda İtalya spor medyası tarihinde, Roma Spor Yazarları Derneği’ne seçilen ilk yabancı uyruklu gazetecisidir. 2009 yılında Roma Spor Yazarları Derneği Uluslararası İlişkiler ve Yabancı Basın Sorumluluğu görevini yürütmektedir.

Dündar Keşaplı, 2003 yılında Monaco’da Monaco Prensi Albert’in desteğiyle verilen dünyanın önde gelen önemli futbolcularının aldığı “Golden Foot (Altın Ayak)” ödülünün 10 yıl boyunca jüri özel danışmanlığını yaparken, 2007 yılında bu jürinin başkanlığını üstlenmiş ve İtalyan golcü Alessandro Del Piero’yu ödüllendirmiştir.

Yaşamını sürdürdüğü İtalya’da bugüne kadar 4 ödül kazanan Keşaplı, son olarak 2015 yılında Romalı sporseverleri tarafından “En başarılı yabancı spor muhabiri” ödülüne layık görülmüştür.

Yurtdışında yetişmiş ve aynı zamanda Türkiye’yi dışarıda çok iyi temsil eden gazeteci Dündar Keşaplı, İtalya’da Akdeniz Avrupa Gazeteciler Derneği ile İtalya-Azerbaycan Kültür-Spor Derneği’nin kurucu başkanlıkları ile İtalya’da yayın yapan iki haber ajansının genel yayın yönetmenliği görevlerini yürütmektedir.