SİYASET: Yargıtay açıkladı: MHP’de ortalık karıştı

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi’nin, MHP’de olağanüstü kongre toplanmasına ilişkin kararını mayıs ayı içinde vereceğine ilişkin açıklamasına ilk tepki tarafların avukatlarından geldi. Aşener’in avukatı “Kongre hafta sonu olacak” derken, MHP’nin avukatı, “Yargıtay kararını onamadan yapılacak toplantı ancak sosyal faaliyet olur” dedi.
Yargıtay 18. Hukuk Dairesi’nin, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin MHP’de olağanüstü kongre toplanmasına ilişkin kararının temyiz incelemesini mayıs ayı içerisinde müzakere edilerek açıklanacağı duyuruldu. Yargıtay’dan gelen bu açıklama hafta sonu yapılması beklenen kongreyle ilgili de belirsizliğin oluşmasına neden oldu. Yılan hikayesine dönen MHP’deki kongre sürecini iyice içinden çıkılmaz bir hale geldi. Karara ilk tepki hukukçulardan geldi.

Yargıtay’dan MHP kurultayı açıklaması
AKŞENER’İN AVUKATI: KONGRE YAPILACAK

Genel Başkan Adayı Meral Akşener’in avukatı Uğur Tarhan kararın hafta sonu yapılacak kongreyi etkilemeyeceğini belirterek şunları söyledi: Kararlılığımız sürüyor. Yargıtay’ın bu dosyayla alakalı kararını 15 Mayıs’tan önce açıklamasını engelleyecek bir durum yok. Ön incelemesi yapılmış çok kapsamlı olmayan bir dosya. Biz onama kararını vermesini bekliyoruz. Yargıtay’ın vereceği karar aynı zamanda MHP ile ilgili yaşanan hukuki ihtilafların da önüne geçmesi için önemli. Ortada çağrı heyetinin belirlediği bir tarih var ve buna sayılı saatler kaldı. Yargıtay bu hukuki ihtilafı acilen sona erdirmekle sorumludur. Genel başkan adaylarının açıklaması da ortada. Hafta sonu kongre yapılacak.”

MHP YÖNETİMİNİN AVUKATI: YAPACAKLARI SOSYAL FAALİYETTEN ÖTEYE GEÇMEZ

MHP Merkez Disiplin Kurulu Sekreteri Avukat Mete Han Özkan ise kongre süreci ile ilgili Yargıtay’ın açıklamasının normal olduğunu belirterek şunları söyledi: “Sürecin işletilmesi için Yargıtay kararı beklenmek zorunda. Yargıtay kararı onamadan kongre yapıyorum diye toplanmak ancak bir sosyal faaliyet olur. Hukuki bir dayanağı olmaz. Mahkeme kararını uygulayacak olanlar devletin ilgili birimlerdir. Karar neyi emrediyorsa onu yapmakla yükümlüdürler.Tedbir kararına aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai haklarımız saklı kalmak kaydıyla takdir MHP Genel Merkezi’nindir.” Kaynak: Milliyet