AKTÜEL: İstanbul’da uyuşturucu operasyonu

İstanbul Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri son bir haftada uyuşturucu baronlarına yönelik gerçekleştirdiği operasyonda piyasa değeri 2.5 milyon lira olan uyuşturucu ele geçirdi. 8 ayrı operasyonda 15 kişi tutuklandı. Uyuşturucu şebekelerinin, kendilerine aile süsü vermek için kadınları kullandığı ve uyuşturucuları korgo ile motor parçaları içine zulaladıkları ortaya çıktı.
İstanbul Uyuşturucu ile Mücadel Şube ekipleri, baronlarının yurt dışına uyuşturucu sevkiyat edeceği istihbaratı üzerine harekete geçti. Son bir hafta içerisinde 8 ayrı operasyona imza attı. Kağıthane, Esenyurt, Avcılar, Bakırköy, Fatih ve Küçükçekmece’de 8 ayrı guruba yönelik operasyon yapıldı. Operasyonlarda 79 kilo 740 gram eroin, 2 kilo 740 gram esrar, 2 bin 355 adet ektacy, 600 gram uyuşturucu katkı malzemesi, 5 adet hassas terazi, 4 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet sahte nufüs cüzdanı ve uyuşturucudan elde edilen 10 bin 300 lira, 3 bin 200 dolar ile 6 bin 600 euro para ele geçirildi.
Uyuşturucu baronlarının Yüksekova’dan motor şanzumanı içerine zulaladıkları 62 kilo eroin kargoda ele geçirildi. Uyuşturucunun sahipleri gözaltına alındı. Şebekenin daha önceki operasyonlarda aranan lideri R.T gözaltına alındı. R.T’nin kendi ailesinden bir kadınıda yanına alarek yakalanmamak için kendisine aile süsü verdiği ortaya çıktı.
Polis yapılan 8 ayrı operasyonda aralarında Bulgaristan, Suriye ve Özbekistan uyruklui vatandaşlarıda yakaladı. Polis şebekelerin uluslar arası boyutunu araştırıyor.
yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 20 kişi sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme 15 kişiyi tutukladı. Kaynak: Akşam