GÜNDEM: Biz yolumuza gidiyoruz, sen de…

“Eyüp Belediyesi hizmet binası ve toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bugüne kadar yaşadığı tecrübelerin sonunda geldiği yerin, hem yeni anayasayı hem de başkanlık sistemini acil bir ihtiyaç olarak önümüze çıkardığını belirterek, “Yeni anayasa sadece bir kişiye, bir partiye, bir makama hizmet edecek değildir. Bu anayasa milletimizin tamamının anayasası olacaktır. Millete karşı sorumluluk hisseden herkesin bu sürece katılması gerekir. Aynı şekilde başkanlık sistemi bir kişiye veya bir defaya mahsus bir uygulama olmayacaktır” dedi. ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Suriye’de 12 milyon insan mağdur edilmiş, 600 bine yakın masum katledilmişken, hiçbir Müslüman bu vebalden kendini ayrı tutamaz. Şu anda Bangladeş’te olanlara sessiz kalanlar da o vebalden kurtulamaz. Türkiye, dört bir yanından terör örgütlerinin ve onlara destek olan güçlerin doğrudan-dolaylı saldırısı altındayken, şu anda Avrupa Birliği vize için ‘Terörle Mücadele Yasası’nı değiştireceksiniz’ diyor. Siz önce Avrupa Parlamentosu’nun yanında çadır kuran teröristlere müsaade ederken bu zihniyetinizi niye değiştirmiyorsunuz? Teröristlere çadır kurdurtacaksın ve orada onlara imkân sağlayacaksın ve bunu demokrasi adına yaptığını söyleyeceksin, ee? Bize de ‘vizeyi kaldıracağım, bunun şartı şunu değiştirmen’ diyeceksin. Kusura bakma. Hadi bakalım, biz yolumuza gidiyoruz, sen de yoluna git. Kiminle anlaşabiliyorsan onlarla da anlaş.”
Bölgenin ve Türkiye’nin içinden geçtiği önemli günlerde, birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşliğin güçlü tutulması gerektiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidar partisi AK Parti’nin, 22 Mayıs’ta kongreye gitme kararı alması ve Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kongrede aday olmayacağını açıklaması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.