BEŞİKTAŞ: Ortaköy Meydanı proje tamamlanınca nasıl olacak?

Festival Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek olmasının yanı sıra kamusal alanı da özgürleştirmesi açısından büyük önem taşıyor. Beşiktaş’ın tüm bilinen alanları, cadde ve çıkmaz sokakları, trafoları, oyun parkları, sanat galerilerinde gerçekleştirilecek uygulamaların yanında terkedilmiş bina uygulamaları da yer alıyor. Ortaköy’deki kullanılmayan Yetimhane binası ulusal ve uluslararası sanatçılar tarafından çeşitli uygulamalarla festivale dâhil edilerek ziyaretçilere açılacak. Kamusal alanların kullanılacağı festivalde kent kültürüne de katkı sağlanacak.
“Uluslararası Gösteri Bahçeleri”nde sanatçılar barışmak temalı tasarımlarıyla dünyaya seslenirken, “Sektörel Bahçeler”de ulusal ve uluslararası bahçe, botanik ve yan sanayi firmaları kendi ürünlerini tanıtıp satışını gerçekleştirme imkanı bulacak.
Beşiktaş Belediyesi ev sahipliğinde, sivil toplum kuruluşları, uluslararası temsilcilikler ve konsolosluklar, ilçe ve büyükşehir belediyeleri, üniversiteler ve çeşitli alanlarda ulusal ve uluslararası tasarımcıların ve kâr amacı gütmeyen kuruluşların katkılarıyla gerçekleştirilecek festivali, baharı coşkuyla karşılamak isteyen İstanbullular ücretsiz olarak ziyaret edebilecek.