Stadımız, durumumuz ve kongre

Sevgili Beşiktaş’lılar stadımızın yıkımından sonra dört gözle beklediğimiz yeni stadımız nihayet açıldı ve de ilk lig maçı galibiyetimizle de hizmete girdi. Hayırlı ve uğurlu olsun.
Beşiktaş’ımızın son yıllardaki durumunu, Osmanlı imparatorluğunun son dönemlerine benzeterek bir değerlendirme yapmak istiyorum.
Sn. eski başkanımız yeni de TFF Bşk.nı Yıldırım Demirören devriyle BJK de ÇÖKÜŞ DEVRİ başlamıştır, neyse “YETER YETER” diye yıllarca sloganlar atarak gönderdik ama şaka gibi gitti ve de TFF. Bşk. oldu. “Oh aman gitsin de ne olursa olsun ” dedik. Özetle netice de kulübümüzü iflas ettirdi ve gitti.
Fikret Orman işte tam bu çöküşte geldi ve çok zor şartlarda aldığı kulübü ve takımı düzeltmek için yoğun çaba harcadı tabii başta Sn. A. Nur Çebi olmak üzere 4 – 5 yöneticisiyle. Stadın inşaatı yanında takımımızla da ilgilenildi, ama maalesef bu yıla kadar başarı gelmedi. Ben bu devreye de DURAKLAMA DEVRİ diyorum.
Şimdi artık Beşiktaş’lılar olarak bizler YÜKSELME DEVRİNİ bekliyoruz ki, bu yıl stadımızın bitmesi ve de ligde de lider olmamızla, bunun başladığını görmekteyim.
Futbol bu şampiyonluk kaçabilir moralimizi bozmayalım, ama gelecek yıl ben eminim bu takım, benim yıllardır söylediğim gibi 1-ÇOK İYİ BİR KALECİ 2-ÇOK İYİ BİR STOPER VE LİBERO ALMALIDIR. 3-TABİİ Kİ BİR DE SAĞ GERİYE İYİ BİR BEK (Mesela Gökhan gibi).Orta sahamız ve forvetimiz bence yeterli. Bunlar yapıldığı takdirde bu yeni stadımızla beraber hem yurt içinde, hem de yurt dışında çok iyi dereceler alabileceğimize inanıyorum.
Gelelim Kongreye, bu kongrede bence tek ve favori Fikret Orman’dır. Ben demokrasi gereği çok adaylı seçimler isterim doğrusu da budur, ama bu yıl ki seçimde Fikret Orman’ın karşısına çıkmak sadece kısa bir maceraya girmek olur. Hele kusura bakmasınlar ama bazı benim dahi tanımadığım isimleri duyuyorum, şaşırıyorum. Gençler muhakkak ki ben de çok istiyorum gelsinler, ama önce yönetimlere girsinler, çalışsınlar başarı gösterip kendilerini ispat etsinler sonra başkanlığa talip olsunlar bizde destekleyelim.
Nitekim 2000 yıllarda bunun acısını çok çekmedik mi? BJK’nin kapısından geçmemiş, futbol maçına gitmemiş gençler yönetime geldi başımıza neler geldi, yanlış mıyım? Bu işler maceraya gelmez, işi bilmek gerekir bu şarttır. Bilmeden gelenlerin akıbetini görüyoruz.
Bu işler kolay da değildir, öyle hemen ben başkan olacağım demek kolaydır, gündeme gelirsiniz belki, ama bence zamanını beklemek gerekir.
Önümüzdeki maçlarımızın hepsi final, bilhassa bu haftaki Kayseri maçı beni endişelendiriyor, hele Osmanlı neyse moralimizi bozmayalım, benim kalecim ve ortadaki 2 adamım çok basit hatalar yapmazlarsa biz 4 maçı da kazanır şampiyon oluruz. Durum budur.
Beşiktaş’ımıza ve Sn. Fikret Orman’a seçimli genel kurulda, yeni üstün vasıflı yöneticiler ve tabii A. Nur Çebi’li yeni bir ekip ve yeni dönemde de, yeni stadımızda gönülden başarılar diliyorum. Allah yardımcıları olsun. Zira başarıya odaklanmış bir taraftar kitlesi, dört gözle ŞAMPİYONLUKLAR İLE AVRUPA’DA DA BAŞARILAR VE KUPALAR BEKLİYOR. NEDEN OLMASIN?
Degerli Beşiktaş’lılar, 6. Başkanımız rahmetli Ahmet Fetgeri Aşeni’nin önerisi ile, ULU ÖNDERİMİZ ATATÜRK’ÜN 9 MAYIS 1936’da başlattığı 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZI bugünden kutluyorum. Başta Ulu Önderimiz Atatürk olmak üzere rahmetli Ahmet Fetgeri Aşeni başkanımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Türk milleti, Beşiktaş’lılar ve Türk gençliği onları hiç, ama hiç unutmayacaktır.
Sağlıkla, hoşça kalınız.