SİYASET: Kılıçdaroğlu: “Sana hodri meydan diyorum”

Kılıçdaroğlu, şehit aileleri ve gazilere yönelik hazırladıkları paketin kanunlaşması için siyasi partilere çağrı yaptı. Güneydoğu’ya hapishane yerine fabrika sözü veren CHP lideri, elektrik faturalarındaki kayıp/kaçak bedelini de AİHM’ne taşıyacağını söyledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM gündemindeki dokunulmazlık teklifine ilişkin olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu’na “Sen hodri meydan diyordun be etkisiz eleman. Çık adam gibi ‘Dokunulmazlığımın kaldırılmasını istiyorum’ de” diye seslendi.
Şehit aileleri ve gazilere yönelik hazırladıkları paket açıklayan Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında şunları kaydetti:
ÖNCE SENİN ÇOCUĞUNA İŞ BULACAĞIM: 2001’de işsizlik oranı yüzde 8,4. 2016’da yüzde 11,1 diye açıklandı ama iş aramaktan umudunu kesenleri dahil ettiğiniz zaman yüzde 18. Üniversite mezunlarında işsizlik oranımız yüzde 27.4. 1 Kasım’dan önce 325 bin 954 kişiyi geçici olarak işe başlattılar. Seçim bitti, hepsinin işine son veriyorlar. Bu çocukların tamamını sürekli işe alacağız. Madem ki biz halk partisiyiz, halkın çocuklarına sahip çıkacağız.
BEN SİZİ DÜŞÜNÜYORUM: Bölgede çok sayıda fabrika kapatıldı. O çocuklarımızın tamamına yakını dağa çıktı. 17 milyon yoksulumuz var. Çocuklar yatağa aç giriyor. Ben sizi düşünüyorum, sizi. Diyarbakırlılara sözü var modern hapishane yapacak. Ben sitem etmeyeceğim de kime edeceğim. Ben fabrika diyorum, o hapishane diyor. Doğu, Güneydoğu’da özel sektöre teşvikler vereceğim, yeter ki istihdam yaratsın. Devlet doğrudan doğruya orada fabrika kuracak.
33 MİLYAR HAKSIZ YERE ALINDI: Bugünlerde TBMM’yi büyük bir ahlaksızlığa ortak etmek istiyorlar. Elektrik faturalarında kayıp/kaçak bedeli var. Birileri elektriği Kaçak kullanıyor, faturayı düzgün kullanana kesiyorlar. Haksız yere alınan paranın bedeli 33 milyar TL. Yargıtay kararı çıktı, 33 milyar TL’nin vatandaşa geri ödenmesi lazım. Meclise kanun getiriyorlar, o parayı almayalım diyorlar. Önce Anayasa Mahkemesi’ne sonra AİHM’ye taşıyacağım.
ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER ÇAĞRISI: CHP olarak şehit ailelerini korumak istiyoruz. Bedelliden elde edilecek gelir şehit aileleri ve gazilere verilecek dendi, yapılmadı… Diyelim ki gazi iki ayağı yok, tekerlekli sandalye alacak, 10 bin 250 TL, devlet 2 bin 250 TL veriyor. Canının yarısını vermiş, bunu karşılamayacaksın da kendi çocuğuna gemi mi alacaksın? Mermi geldi, bütün çenesini kaybetmiş, diş takılacak; diyorlar ki en fazla 8 diş. Gazilerimiz ve şehit yakınlarımız için bütün sağlık harcamaları, devlet tarafından karşılansın.
CHP İKTİDARINDA EV: Bu ülke için hayatını verenlere ev veriyorsunuz ama tapusunu vermiyorsunuz. Size CHP iktidarında ev verilecek. Mülkiyeti size ait olacak. Kamuda istihdam, şehitler için en fazla iki, gaziler için bir kişi. Siz demiyor muydunuz üç çocuk diye. Üç çocuğu oldu, ikisine iş verilecek, birisi işsiz kalacak. Çocuklar arasında ayrım olur mu? Gazilerimizin, şehitlerimizin çocuklarını süründürtmeyeceğiz. eğitim yardımını ilköğretim ve lisede yüzde 140, yükseköğretimde yüzde 100 artıracağız. Ödenen tazminat miktarını üç kat artıracağız. Gazilerimizin tamamına özel plaka verilecek. Sorunlarını çözmek için Başbakanlık’a bağlı Yüksek Kurul oluşturulacak. Davutoğlu’na açık ve net çağrı yapacağım, şehitleri savunuyorsanız gel beraber bu kanunu Meclis’ten geçirelim.
‘O SİLAHLAR DÖNDÜ BİZİ VURDU’: TIR’larla silah gönderdiler Suriye’ye, savaş suçu işlediler. El Kaide’ye, IŞİD’e, El Nusra’ya gönderdiler. Suriye’den atılan silahlar bunların gönderdiği silahlar, döndü sonunda bizi vurdu. Efkan Ala, AKP doğrudan PKK ile görüşüyor diye konuşan adam. Niye bir savcı bunun fezlekesini göndermiyor.
HODRİ MEYDAN DİYORDUN ETKİSİZ ELEMAN: Davutoğlu’nun dokunulmazlığı devam edecek, benim kalkacak… Davutoğlu, ‘Ben korkuyorum, aynen devam etsin’ diyor. Sen hodri meydan diyordun be etkisiz eleman. Çık adam gibi ‘Dokunulmazlığımın kaldırılmasını istiyorum’ de. Diyemiyor, ağabeyi izin vermiyor. Bakanların dokunulmazlığı kalkmıyor. Vatandaş sanıyor ki, kalkacak. Bunların dokunulmazlığı devam edecek, hırsız hırsızı korur.
KOLU KESİK AKP ORDUSU: Bunların bir ağabeyi vardı, ‘anayasadan laiklik kalkmalı, şeriat gelmeli’ dedi. Şeriat gelmediği için bunlar çok memnunlar. Şeriat gelse kolu kesik bir AKP ordusuyla karşı karşıya olacağız. Birilerinin dokunulmazlığını kaldıracaksan getirirsin dosyayı, 276 oyla kaldırırsın. 317 vekilin var, getir tek başına istediğin vekilin dokunulmazlığını kaldır. Neden bunu yapıyorlar, onlar da bunun çıkmasını istemiyorlar, milleti kandırmak istiyorlar. Kaynak: Milliyet