SPOR: Beşiktaş: 4 – Kayserispor: 0

Süper Lig’in 31. haftasında Beşiktaş, Kayserispor’u Gomez, Oğuzhan, Quaresma ve Cenk’in golleriyle 4-0 mağlup etti. Liderliğini sürdüren Kartal bu galibiyetle puanını 73’e çıkardı..
Şampiyonluk yolunda kalan 4 maçta 12 puan parolasıyla yola devam eden Beşiktaş ilk sınavı olan Kayserispor’u rahat geçti. Gelecek hafta G.Saray’a konuk olacak olan Kartal derbi öncesi futboluyla ezeli rakibine gözdağı verdi.
Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında Beşiktaş, Vodafone Arena’da taraftarının önünde çıktığı ikinci maçında da gülen taraf oldu. Mücadelenin tek hakimi olan Kartal fişi ilk yarıda çekti. Gomez, Oğuzhan ve Quaresma’nın golleriyle soyunma odasına 3-0 üstün giren Beşiktaş ikinci yarıda da Cenk’le farkı 4-0’e çıkardı ve skoru ilan etti.
Beşiktaş 10.dakikada Mario Gomez ile 1-0 öne geçti. Sağ kanatta topla buluşan Sosa, ortasını ön direkte boş olan Mario Gomez’e kesti. Altı pas içinde müsait pozisyonda olan Gomez kafa vuruşu ile kaleci Ahamada’nın solundan meşin yuvarlağı ağlara gönderdi:1-0.
Temposunu düşürmeyen Beşiktaş 23’te Oğuzhan ile farkı 2’ye çıkardı. ilk golün sahibi Gomez verdiği ara pasında ceza sahası sol çaprazında Oğuzhan’ı topla buluşturdu. Genç yetenek topu düzelti şutunu çekti. Kaleci Ahamada’nın sağında direkten ağlara gitti:2-0.
34’te Portekizli yıldızın golüyle skor tabelası 3-0 oldu. Olcay Şahan’ın ters kanada uzun pasında topla buluşan Quaresma, ceza sahası girdi. Topu soluna çekip yerden düzgün çıkardığı şut direk dibinde ağlara gitti:3-0.
Zeki Yavru’nun ceza sahası içerisinde Quaresma’ya kayarak sert müdahale sonrası hakem Serkan Çınar penaltı noktasını gösterdi.
Topun başına geçen Mario Gomez topu dışarıya nişanladı.İkinci yarıda Oğuzhan’ın yerine oyuna dahil olan Cenk Tosun yine golü attı. 90+1’de sağ kanatta topla buluşan Jose Sosa, yerden pasını altıpasın hemen dışında sağ çaprazda bulunan Cenk Tosun’a verdi. Cenk Tosun’un gelişine çektiği şutta top kaleci Ali Ahamada’nın solundan ağlarla buluştu ve karşılaşma 4-0 bitti.