SPOR: Dündar KEŞAPLI Radyo Beşiktaş’a konuk oluyor…

Neşe Berber’in 30 Nisan Cumartesi saat:12:30 canlı yayın konuğu TRT Spor ve Lig TV’nin İtalya Muhabiri deneyimli gazeteci Dündar KEŞAPLI oluyor.

Dündar Keşaplı canlı yayında Radyo Beşiktaş’ta Neşe Berber’in konuğu olacak ve sorularını yanıtlayacak. Türk sporunu ve Dünya sporundan deneyimlerini Neşe Berber ile paylaşacak olan Keşaplı programda Radyo Beşiktaş dinleyicilerininde sorularına cevap verecek.

Dündar Keşaplı, 30 yıldır yaşadığı Roma’da 25 yıldır gazetecilik yapıyor.
Bugüne kadar, başta Türk medyası olmak üzere İtalyan medyasının vazgeçilmez isimlerinden biri olmuştur. Türkiye’de önde gelen medya kurumlarının İtalya temsilciliği görevini üstlenen Keşaplı, bugün halen Lig TV, TRT Haber, TRT Spor’un aktif temsilcisi ve aynı zamanda Fanatik gazetesinin İtalya Serie A yorumcusudur.

Türk basınında büyük yankı yapan UEFA Başkanı olduğu dönemde Michel Platini ile şike sürecine dair yapılan ilk özel röportaj, Galatasaray’dan ayrıldıktan sonra İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli ile yapılan ilk özel röportajlar, Dündar Keşaplı imzası taşımaktadır.

Türk basınının yanı sıra İtalyan medyası ile de sıkı bağları olan Keşaplı, 10 yılı aşkın süre İtalyan devlet kanalı RAI’de görev almış ve iki belgesel çekimine destek vererek, Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunmuştur.
Keşaplı, bugün halen haber kanalı SKY TG 24, Silvio Berlusconi’nin sahibi olduğu haber kanalı TGCOM24’ün vazgeçilmez Türkiye analizcisi olarak görevini sürdürmektedir.

Keşaplı, aynı zamanda İtalya spor medyası tarihinde, Roma Spor Yazarları Derneği’ne seçilen ilk yabancı uyruklu gazetecisidir. 2009 yılında Roma Spor Yazarları Derneği Uluslararası İlişkiler ve Yabancı Basın Sorumluluğu görevini yürütmektedir.

Dündar Keşaplı, 2003 yılında Monaco’da Monaco Prensi Albert’in desteğiyle verilen dünyanın önde gelen önemli futbolcularının aldığı “Golden Foot (Altın Ayak)” ödülünün 10 yıl boyunca jüri özel danışmanlığını yaparken, 2007 yılında bu jürinin başkanlığını üstlenmiş ve İtalyan golcü Alessandro Del Piero’yu ödüllendirmiştir.

Yaşamını sürdürdüğü İtalya’da bugüne kadar 4 ödül kazanan Keşaplı, son olarak 2015 yılında Romalı sporseverleri tarafından “En başarılı yabancı spor muhabiri” ödülüne layık görülmüştür.