EKONOMİ: Eraslan: Yılda 300 bin parça ürün satıyoruz

Yurt dışına toptan hazır giyim satışında büyük sıçrama gerçekleştirdiklerini bildiren Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan 300 bin parça ürün sattıp
10 milyon dolar ciroyla online toptan satışın en büyüğü olduk.

Sibirya’dan Şili’ye kadar dünyanın dört bir yanında 50 ülkeye online toptan satış yaptıklarını bildiren Hikmet Eraslan, “Piyasaların daraldığı bir ortamda online alışveriş satıcı kadar alıcı için de büyük avantajlar sağlıyor. İnternet ortamında müşterilerimize ürünü yüzde 5 daha ucuza sunuyoruz. Örneğin Kazakistan’daki bir alıcımız İstanbul’a gelmeden online alışverişini yaptığında en az 2 bin-2 bin 500 dolar tasarruf ediyor” dedi.

İş ve tatili birleştirdiği özgün modeliyle yerli hazır giyim üreticilerini yurt dışından gelen alıcılarla yılda iki kez Antalya’da buluşturan Dosso Dossi, toptan online satışta da zirveyi zorluyor.

Dosso Dossi’nin yurtdışındaki müşterilere internet üzerinden toptan satış yaptığı, yıllık 10 milyon dolar ciroya ulaştı. Her gün yaklaşık 300 yeni ürünün eklendiği site, alıcıya daha ucuz alışverişin yanı sıra zaman tasarrufu sağlıyor.

Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, piyasa koşullarının çok hızlı değiştiği günümüzde alıcıların en az zaman kaybı ile en uygun maliyetli ürüne ulaşmak isteğini hatırlattı. Sibirya’dan Şili’ye kadar 50 ülkede 3 bin 500 toptan alıcıya hizmet verdiklerini söyledi.