EKONOMİ: Kredi kartı sahipleri tehlikede!

Ünlü bankacılık virüsü Dridex’in dünya çapında yarattığı tehlikenin şoku atlatılamamışken şimdi de virüsün yeni bir özelliği keşfedildi! Dridex, kredi kartı bilgisi de çalabiliyor!
Bankacılık virüslerinin yarattığı tehlikeler yüzünden yeni güvenliksistemleri geliştirilmeye çalışılıyor. Konuyla alakalı olarak İspanya merkezligüvenlik şirketi olan Buguroo, bankacılık sektörünü derinden etkileyecek bir çalışmaya imza attı.

Dridex isimli bir bankacılık virüsü 2014 yılından beri bankacılık sektörü için tehlike arz ediyor. Bankacılık işlemlerinde araya giren virüs, bu sayede paranın hackerların hesabına aktarılmasını sağlıyordu.

Dridex türevi virüslerle savaş sürerken Buguroo, Dridex’in yeni bir işlevini farkettiğini açıkladı. Dridex, bankacılık işlemlerinde araya girmek dışında direkt olarak kredi kartı bilgilerini de çalabiliyor.

Dridex şu ana kadar 100’ü aşkın ülkede sayısız sisteme bulaştı ve bulaştığı sistemlerden bir milyona yakın kredi kartı bilgisini çalmayı başardı.

2015 yılında yapılan operasyonla Dridex’in yaratıcısı yakalanmıştı fakat görünen o ki virüsün kodları çoktan başka hackerların eline geçmiş.