AKTÜEL: Demokratik Katılım Grubu tabipleri yönetecek

İstanbul Tabip Odası Genel Kurulu seçimlerini Demokratik Katılım Grubu kazandı. Sonuçlar “İyi ve onurlu hekimlik kazandı” sloganıyla duyuruldu. İstanbul Tabip Odası’nı iki yıl boyunca Demokratik Katılım Grubu yönetecek

Sendika.org haberi detayı şöyle:

ürk Tabipleri Birliği’ne en fazla sayıda delege veren İstanbul Tabip Odası’nın yönetimi için 4 grup aday oldu. Seçimlere; Demokratik Katılım Grubu, Cumhuriyetçi Hekimler, İstanbul Hekim Dayanışması ve Toplumcu Hekim Grubu katıldı.

İstanbul Tabip Odası’na kayıtlı üyeler, Sultanahmet Endüstri Meslek Lisesi ve Sultanahmet Ticaret Meslek Lisesi’nde kurulan 80 sandıkta bugün (24 Nisan) saat 17.00’a kadar oy kullandı. Seçimleri “Saray’ın Yan Odası Olmayı, Bakanlık Bürosuna Dönüşmeyi Engellemek İçin” destek isteyen Demokratik Katılım Grubu yüzde 58,44 oyla kazandı. 2002’den beri odayı yöneten Demokratik Katılım Grubu Selçuk Erez başkanlığında iki yıl daha İstanbul Tabip Odası’nı yönetecek. Demokratik Katılım Grubu seçim sonuçlarını “Hekimler susmadı. İyi ve onurlu hekimlik kazandı” sloganıyla duyurdu.

Seçimlere katılan diğer adaylardan İstanbul Hekim Dayanışması yüzde 22,69, Cumhuriyetçi Hekimler yüzde 16,71, Toplumcu Hekimler ise %2,17 oy aldı.