BEŞİKTAŞ: Manken Ebru Şancı beraat etti

Arkadaşının kayıp telefonunda kendi hattının kullanıldığı öğrenilince hırsızlıkla yargılanan manken Şancı beraat etti. Şancı ifadesinde “Telefon arabama düşmüş, kardeşim de kullanmış” demişti.
Manken Ebru Şancı 3 yıl önce arkadaşlarıyla İstanbul Kuruşçeşme’deki bir gece kulübüne eğlenmeye gitti. Şancı’nın yapımcı arkadaşı Gökhan Beder, masaya bıraktığı cep telefonunu yerinde bulamayınca polise hırsızlık ihbarında bulundu. Soruşturma başlatan savcılık, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndan (TİB) telefonun kayıtlarını istedi. TİB’den gelen dökümde telefonda Ebru Şancı’ya ait hattın takılı olduğu ve kullanıldığı bilgisi geldi. Telefonun sahibi Beder bunun üzerine şikâyetinden vazgeçti. Ancak hırsızlık şikâyete bağlı bir suç olmadığı için Şancı hakkında dava açılıp, 3 yıla kadar hapsi talep edildi. Eskişehir’de ifade veren manken, “Arabamda düşürülen telefonu kardeşim bulmuş ve kullanmış. Kardeşimin öyle huyları yoktur ama sorumsuzdur. Ben yine de telefonun bedelini karşı tarafa ödedim. Hırsızlık suçlamasını kabul etmiyorum” dedi. Kardeşi Erhan Şancı ise telefonu ablasının zannederek kullandığını söyledi.
İstanbul 39. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Şancı’nın avukatı Özlem Alp, olayın yanlış anlamadan ibaret olduğunu ifade etti. Mahkeme, suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması gerekçesiyle Şancı’nın beraatına karar verdi.