GÜNDEM: Dünya çocukları sarayın bahçesine çınar dikti

Dünya çocuklarını Külliye’de ağırlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya çocuklarıyla birlikte Külliye’nin bahçesine ‘medeniyet çınarı’ dikti.Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla birlikte Tuna’dan (Macaristan) Misisipi’ye (ABD), Ganj’dan (Hindistan) Fuji’ye, dünyanın 7 ayrı nehrinden getirilen suları, dikilen çınar ağacına ‘can suyu’ olarak tabir edilen ilk suyunu verdi.

25 farklı ülkeden 332 çocuğun misafir olarak ağırlandığı kabulde, Kosova, Moğolistan ve Namibyalı çocuklar tarafından gösteriler gerçekleştirildi, Azerbaycan’dan gelen çocuklar tarafından dünya çocukları adına konuşmalar yapıldı. Kendisine dünya çocukları adına hediye edilen şarkının da icra edildiği programda Cumhurbaşkanı Erdoğan, ağırladığı ve çeşitli hediyeler takdim ettiği yabancı küçük misafirlerine hitaben bir konuşma yaptı.

’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sevincimizi, buraya kadar gelerek, bizlerle paylaştığınız için, her birinize her birinize şahsım milletim ve tüm Türk çocukları adına teşekkür ediyorum. Dünyada, çocuklara armağan edilmiş tek millî bayram olan 23 Nisan’ın coşkusunu sizlerle birlikte yaşamaktan memnuniyet duyuyoruz’ diyerek sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocukların 23 Nisan Çocuk Bayramlarını kutladı.

Kaynak Milliyet