GÜNDEM: Osmanlı Hanedanına maaş tepkisi

MHP Milletvekilleri Ekmeleddin İhsanoğlu ile Mustafa Kalaycı, Osmanlı Hanedanı’nın maddî ihtiyaç içerisinde bulunan mensuplarına müracaatları halinde aylık bağlanması için sekiz maddelik bir kanun teklifi sunmalarını gündeme bomba gibi düştü. Bu teklife karşı çıkanlar oldu, hanedan üyelerinden Şehzade Orhan Osmanoğlu’na ulaştık ve kanun hakkındaki fikirlerini sorduk.

ÖZEL HABER: NEŞE BERBER

MHP Milletvekilleri Ekmeleddin İhsanoğlu ile Mustafa Kalaycı, Osmanlı Hanedanı’nın maddî ihtiyaç içerisinde bulunan mensuplarına müracaatları halinde aylık bağlanması için sekiz maddelik bir kanun teklifi sunmaları hakkında düşünceleriniz nedir?

Bizim hanedan üyeleri olarak herhangi bir talebimiz olmadı. Öyle olsaydı, daha önceden de dile getirirdik
Mengü demiş ya ‘”Restorasyon! olmuşken tam olsun, gelsinler tahta kurulsunlar oldu olacak”
Bizi üzen sanki biz birşeyler yapın diyoruz biz istiyoruz gibi göstermeye çalışmaları, bunu kınıyorum.
Hanedanın Suriyede olan amcamın neler çektiğini bilmiyor, bilmeden konuşuyorlar, buna üzülüyorum. Amcam 84 yaşında Suriye’de ve 100 dolar bile değil aldığı maaş. Bununla ne yapsın ilaçlarına bile yetmiyor, biz yardım etmeye çalışıyoruz. Biz kimseden bir talebimiz olmamıştır.

Ekmeleddin İhsanoğlu bizi ailece tanır.bizim Türkiye’ye gelmemizdede yardımı olmuştu. Tamamen kendi düşüncesi sağolusun, daha önce bize geldi, babama sordu bana sordu.
Bizde siz nasıl münasip görüyorsanız dedik. Sadece bir isteğimiz vardı? Önce bütün partilerle görüşüp hepsinin onayıyla bunu yapın dedik. Kemal Kılıçdaroğlu bize nasıl tavır takınacağını merak ediyorum. MHP zaten bunu yapmak istiyor hiç sorun yok. Ak Parti zaten geçmişine sahip çıkan bir parti onlardan taraf eminiz sorun çıkmayacağına.
Bizim isteğimiz tüm partilerin fikir alışverişi yapıp olumlu bakmasıydı, İhsanoğlu konuşup bize diğer partilerde olumlu dedi, bizde tamam dedik.

Amacımız bunu tek partiye mal etmemek. Bütün Meclis’in sırtında bu yük. Allah razı olsun hepsinden, teşekkür ediyoruz.
Her çıkacak olan karara saygılıyız, yüce meclisimiz böyle bir karar verirse biz çok teşekkür ederiz. Umarım duyarlı olur, hayırlısı olsun, nasipse olacaktır.Ben inanıyorum hayılı olacak inşallah.

Osmanoğulları ailesini yakından tanıyan Murat BARDAKÇI ‘Ben bu kanuna karşıyım’ dedi buna ne diyeceksiniz?

Bugün T.C. içinde bu rejimi kabul etmiş insanlar hanedan aileleri, Kendimiz, Hanedanız, şehzadeyiz asla asla demedik. Herkesin gönlünde taht kurmuşuz. Biz bu ilgiyi görüyorsak bunu bize ilgi gösteren halk’tan alıyoruz. Hanedan’ın genç üyeleri kendi işleri var, paralarını kazanıyor. Biz zaten bunu yaşlı ve muhtaç olan aileler için istiyoruz.

Örtülü ödeneğe karşıyım…
Bugün Ak Parti var, öder yarın başka bir parti gelir kaldırır, neden resmileştirmeyelim ki bunu neden gizli ödensin. Adı üstünde örtülü ödenek’ten yapıldığında gizli para veriliyor diye yarın manşet olur muhalifler tarafından.

Bardakçı bunu fazla dert etmesin.
Murat Bardakçı Osmanoğulları bugün 282 kişilik bir ailedir ve hanedan devrini görmüş asıl hanedan mensuplarının artık hiçbiri hayatta değildir!’ demiş, biz ailenin yaşlı ve ihtiyaç sahiplerine verilsin diyoruz zaten, Bardakçı bunu fazla dert etmesin.

Bugün saraylara giriş biletine 1TL eklense zaten o para çıkar, devlet cebinden birşey ödemez bile. Böyle bir şey yazmasını anlayamadım, üstelik aileyi iyi tanıyan biri Bardakçı.
Beni üzen taraf bu yasaya karşı çıkması gerekenler karşı çıkmıyor, aileyi yakından tanıyanlar buna karşı çıkıyor, ben bunu anlayamadım.