BEŞİKTAŞ: Şehidin eşi: “Bu davanın peşini bırakmayacağım”

Polis aracına çarparak bir memurun ölümüne neden olan Rüzgâr Çetin mahkemede şehit eşinden af diledi. Ancak acılı polis eşi ‘Bu davanın peşini bırakmayacağım’ dedi
Beşiktaş’ta 29 Ocak’ta alkollü kullandığı lüks otomobiliyle çarptığı polis aracında bir polisin şehit olmasına, bir polisin de yaralanmasına neden olan yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgâr Çetin’in yargılanmasına dün başlandı. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında Çetin ilk kez savunmasını yaptı.
Rüzgâr Çetin şunları söyledi: “Olaydan beri her gün aynı rüyayı görüyorum. Rüyamda İsmet bey ailesine kavuşuyor. Geçmişi düzeltemem. Tek arzum ailesinin beni affetmesi. Olay günü teyzem ve anneannemle yemekteydim. Onlardan ayrılıp arkadaşlarımın yanına gittim. Araç kullandığım için sadece bir kadeh alkol aldım. Ortaköy’e geldiğimde normal şehir hızında ilerliyordum. Orta şeridin boş olduğunu gördüm ve o yöne geçmek istedim. Hızlandım. Orta şeride geçtiğim anda aracım kaydı ve polis arabasına çarptım.”
Mahkeme başkanı, kazanın ardından neden alkol testi yaptırmak istemediğini sordu. Hastaneye gitmek istediğini söyleyen Çetin, alkol oranının yüksek çıkmasına ilişkin de “Yasal sınırı aştığımı sanmıyorum. Alkolün etkisi altında değildim” dedi.
Sanık Rüzgâr Çetin’in ardından konuşan şehit polisin eşi Özlem Alagöz ise, “Şikâyetçiyim. Bu davanın peşini bırakmayacağım. Benim eşim toprağın altına girdi. Çocuklarım her gün babalarını soruyor, babasız uyuyorlar. Biz her gün ağlıyoruz. Ömür boyu ayrı kalacağız” diye konuştu.
Tanık taksi şoförü Semih Ramazan Çelik’e mahkeme başkanı, polis merkezinde verdiği ifadesinde Çetin’in aracının zikzak çizerek ilerlediğini söylediğini hatırlattı. Çelik ise “Ben öyle bir ifade vermedim” dedi.
Sanık avukatlarından Mehmet Uysal, polislerin emniyet kemeri taksalardı ölmeyeceklerini iddia etti ve tahliye talebinde bulundu. Mahkeme heyeti ise tahliye talebini reddederek, kaza anına ilişkin görüntünün, hız tespiti için Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar verdi.