SİYASET: Kılıçdaroğlu: “Sayın Davutoğlu niçin korkuyorsun”

Başbakan’ın teröre yardım ve yataklık yaptığı için yargılanmaktan korktuğunu öne süren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Başbakan Davutoğlu’na ‘hodri meydan’ diyorum. Ben dokunulmazlığımı kaldırıyorum, yiğitsen sen de kaldır” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Şimdi ben Ahmet Davutoğlu’na Çaycuma’dan ’hodri meydan’ diyorum. Ben dokunulmazlığımı kaldırıyorum, yiğitsen sen de kaldır” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak’ın Devrek İlçesi’nde partililer tarafından karşılandı. Devrek’te bir çay bahçesinde vatandaşlarla buluşan Kılıçdaroğlu, Devrek simidi ve gözlemesi ile kahvaltı yaptı. Vatandaşlarla sohbet eden Kılıçdaroğlu, daha sonra Gökçebey İlçesi’ne geçerek partisinin İlçe Başkanlığı binasının açılışını yaptı. Kurdeleyi kestikten sonra partinin önünde toplanan vatandaşlarla tokalaşan, esnafla sohbet eden Kılıçdaroğlu, Çaycuma İlçesi’ne geçti.
‘Hodri meydan diyorum’
Çaycuma Belediyesi’nin toplu temel atma ve açılış töreninde konuşan Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıklar konusuna değindi. CHP olarak kürsü dokunulmazlığı hariç dokunulmazlıkların kaldırılmasını istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Kemal Kılıçdaroğlu ve onun milletvekilleri diyor ki: Bizim dokunulmazlığımızı kaldırın. ’Kaldıracağız’ diyorlar. Ama Davutoğlu diyor ki: Benim dokunulmazlığımı kaldırmayın, ben dokunulmaz olayım. Şimdi ben Ahmet Davutoğlu’na Çaycuma’dan ’hodri meydan’ diyorum. Ben dokunulmazlığımı kaldırıyorum, yiğitsen sen de kaldır. Adam gibi adamsan kaldırırsın dokunulmazlığını. Neden korkuyorsun? Ahmet Davutoğlu dokunulmazlığının kaldırılmasından niçin korkuyor? Terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptığı için korkuyor. ’Birisi gelir yakama yapışır, sen terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptın derse ben ne diyeceğim’ diye korkuyor. Ben de söylüyorum zaten. Sen ve arkadaşların terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptınız. Bir ilçede kamyon üzerinde kalaşnikof dağıtılacak, Vali’ye talimat verecekler, ’Bunlara kimse dokunmasın.’ Bunun hesabı sorulmayacak mı? Soracağız hesabını. Hiç kimse endişe etmesin. Dokunulmazlık konusunda hiçbir çekincemiz yok. Açık ve net söylüyoruz. ’Sayın Davutoğlu, sen ve yolsuzluk yapan bakanların, onların da dokunulmazlığını kaldır, yolsuzluk yapanların önüne yatma’ diyoruz. Haklı mıyız? Hırsızlık yapanın Meclis’te ne işi var? ”
Karaman’daki cinsel saldırı olayının duruşmasının bugün başladığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bugün karaman’da bir dava görülüyor. O davayı yakından izleyeceğiz. Çocuklarımıza yapılan muamelenin hesabını sonuna kadar soracağız. Hiçbir çocuğu koruma alanımızın dışında bırakmayacağız. O evlatlar bizim de evlatlarımızdır. Sahip çıkmak sadece benim değil Türkiye’nin gönül borcudur. Hep birlikte sahip çıkacağız bu çocuklarımıza” dedi.