SİYASET: Dokunulmazlıklar haftaya TBMM’de

Hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını içeren anayasa değişikliği teklifi, önümüzdeki hafta TBMM Anayasa Komisyonu’nda görüşülecek.
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifinin bu hafta değil, gelecek hafta görüşüleceğini söyledi. Şentop, “Teklif bu hafta görüşülebilirdi. Ama önümüzdeki hafta Genel Kurul gündeminde Siyasi Etik Yasa Teklifi olacak. Bu hafta Komisyon’da görüşülse bile Genel Kurul gündemine alınması konusunda bir tereddüt var bizde. Yetişmeyebilir diye düşünüyoruz. Bu hafta değil de gelecek hafta içinde görüşülebileceğini düşünüyoruz. Salı günü partilerin grup toplantıları olduğu için üyelerin katılımı açısından zor oluyor. Çarşamba veya Perşembe olabilir” dedi.
Mustafa Şentop, anayasa değişikliği teklifinin görüşülmesinin ertelenmesinin söz konusu olmadığını belirterek, “Haftaya kalması Meclis çalışmaları ve gündemle ilgili” ifadesini kullandı.
Yeni yasanın yürürlüğe girmesi halinde 129 milletvekilinin dokunulmazlığı kalkacak. 129 milletvekilinin 51’i CHP, 45’i HDP, 25’i Ak Parti, 7’si MHP’den, biri ise Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka.