DÜNYA: Suriye kan gölü

Esad yönetimine bağlı savaş uçaklarının ülkenin farklı bölgelerine yönelik gerçekleştirdiği bombardımanda 80 kişi yaşamını yitirdi; 200 den fazla kişi yaralandı. Savaş uçakları operasyonlarında, ilk olarak ülkenin güneyinde muhaliflerin kontrolündeki İdlib şehrini hedef aldı. İdlib’e bağlı Maaret el-Numan beldesinde pazar yerinin hedef alındığı saldırıda 42 kişi öldü. Öte yandan İdlib’e bağlı Kafr Nubul kasabasında başka bir pazar yerine yönelik bombardımanda da 10 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.
Başkent Şam’ın Doğu Guta ilçesi Bala beldesindeki saldırıda ise 9 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin çoğunun sivil halk olduğu kaydedildi. Sava uçaklarının ayrıca, Rakka, Halep ve Deyr ez Zor gibi bir çok kentte saldırılar düzenlediği ve çok sayıda kişinin öldüğü belirtildi.

ABD yönetimi saldırılardan Esad yönetimini sorumlu tuttu. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby, Suriye’deki ateşkes ihlallerinin çoğunun arkasında Suriye yönetiminin olduğunu söyledi.

Söz konusu saldırılarla Suriye’de BM gözetiminde Şubat ayından itibaren sağlanan kısmi ateşkesin sona ereceği değerlendirmesi yapılıyor.