SAĞLIK: Ayna ayna “Kilo almış mıyım” söyle bana

Bu ayna bir bakışta vücudunuzdaki değişiklikleri fark ediyor, kas/yağ oranınızı ve kilonuzu hesaplayabiliyor. Bununla da yetinmeyip nasıl spor yapmanız gerektiğini de söylüyor
ABD’de bir şirket, kullanıcısına ne şekilde spor yapması gerektiğini söyleyen bir ayna geliştirdi. Spor, sağlık ve teknolojiyi bir araya getiren icat, dışarıdan bakıldığında bir tartı ve bir aynadan oluşuyor. Ancak akıllı ayna, aslında bir bakışta vücudunuzdaki değişiklikleri fark ediyor, kas/yağ oranınızı ve kilonuzu hesaplayabiliyor.
“Naked 3D Fitness Tracker” adlı cihazın tüm bu bilgileri, akıllı telefonunuza göndermesi ise 20 saniye sürüyor. 3 boyutlu algılayıcıları olan aynanın, vücudunuzdaki küçük değişiklikleri bile hesaba katabildiği söyleniyor. Akıllı ayna “Göğüslerde yüzde 1 oranında kas azalması: 30 şınav çek” gibi uyarılarda da bulunacak. Cihazın 150 kilogram ağırlık kapasitesi olacak. Ön sipariş bedeli ise yaklaşık bin 500 lira. Yeni Zelandalı Farhad Farahbakşiyan ve İngiliz Ed Scalter tarafından geliştirilen ürünün “Spor yapmak isteyen kişilere ilham vereceği ve kendilerine karşı dürüst olmalarını sağlayacağı” kaydedildi. Uzmanlar ise akıllı aynanın faydalı olacağını belirterek “Vücutlarındaki değişimi doğrudan gözlemleyen kişiler, egzersiz yapma konusunda daha istekli oluyor” dedi.