SİYASET: MHP’den Akşener’e ihraç hamlesi

MHP Genel Merkezi, Genel Başkan Devlet Bahçeli için “Baş paralelci” ifadesini kullandığı gerekçesiyle Meral Akşener hakkında inceleme başlattı.
Sürecin “tedbirli kesin ihraca” varacağı iddia ediliyor. Akşener’in bir televizyonda “Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu bir paralel projesi ise ben de MHP için bir paralel projesiysem baş paralel bu durumda Sayın Bahçeli oluyor” sözlerini MHP’yi ve Genel Başkanı’nı itibarsızlaştırıcı ve küçük düşürücü olarak nitelendiren Genel Merkez Yönetimi, başlattığı incelemeyi kısa sürede sonuçlandırmayı amaçlıyor. Genel Merkez yönetimi, sürecin kesin ihraç istemiyle disipline sevke dönüşüp dönüşmeyeceğinin inceleme sonucuna göre kesinleşeceğini belirtirken, bir partinin bu tür hakaret içeren itibarsızlaştırıcı söyleme sessiz kalamayacağını dile getirdi.
Genel Merkezin inceleme başlatmasını “bekliyordum” diyen Akşener ise, bu tür engellemelerin kendisini yıldırmayacağını, kilitlendikleri hedefe emin adımlarla ilerlediklerini kaydediyor.Edinilen bilgilere göre inceleme sonucuna göre Akşener hakkında “tedbirli kesin ihraç” kararıyla disipline sevk işlemi gerçekleştirilebilecek. Disipline “tedbirli” sevk kararı alınması halinde ise Akşener, tüzük gereği olası kongrede Genel Başkanlığa aday olamayacak. Yargı yoluyla böyle bir kararı iptal ettirmesinin uzun süre alacağı dikkate alındığında Akşener için en önemli çıkış kapısı yine olağanüstü kongre olacak. MHP’nin en üst karar organı olan Genel Kurul’da (kongrede) genel merkez yönetiminin disipline sevk işlemlerinin tümünün iptal edildiği yönünde delegelerin oylarıyla karar . Böylece hem Akşener hem de diğer muhaliflerin delege olma veya genel başkan adayı seçilmesi için engel kaldırılmış olacak. Böyle bir karar, Yargı yoluyla ihraç edildiği MHP’ye geri dönen ancak Genel Merkez’in itirazı nedeniyle partiye üye olup olmadığı tartışmalı bulunan Sinan Oğan için de rahatlatıcı olacak.
Bu arada 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin görevlendirdiği Çağrı Heyeti üste gerçekleştirdiği toplantılarda atılacak adımlara ilişkin yol haritasını belirledi. bugün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na MHP Üst Kurul delege listesi için başvuru yapmayı kararlaştıran Çağrı Heyeti, gelecek listeyle Çankaya İlçe Seçim Kurulu’na giderek askıya çıkma işlemini hayata geçirecek. Çağrı Heyeti, provokasyon ve olay çıkma ihtimalini dikkate alarak tüzük kongresinin seyircisiz yapılmasını kararlaştırdı. Olası tüzük kongresinde istenilen sonucun alınması halinde, genel başkan seçiminin yapılacağı kongrenin ise Arena spor Salonu’nda partililerle gövde gösterisine dönüştürülmesi planlanıyor.