SPOR: Puan farkı: 8 – Kalan maç: 5

Sivasspor engelini 2 golle aşan lider Beşiktaş, puanını 69’a yükseltti. Bitime 5 hafta kala en yakın takipçisi Fenerbahçe’yle olan puan farkını 8’e yükselten Kara Kartal’da, şampiyonluk şarkıları daha yüksek sesle söylenmeye başladı.
Spor Toto Süper Lig’de 29’uncu hafta mücadelesinde Sivasspor’a deplasmanda konuk olan Siyah-Beyazlılar, rakibini 2-1’lik skorla geçerek zirvedeki yerini korudu. Elinde bulundurdukları avantajı sürdüren Siyah-Beyazlılar, dün akşamki maçla birlikte şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Karşılaşmanın ilk yarısında yakaladıkları pozisyonlardan yararlanamayan Şenol Güneş’in öğrencileri, ikinci yarıda açıldı… Mario Gomez ve Oğuzhan Özyakup’un attığı gollerle sahadan zaferle ayrılan Kara Kartal, bu sonuçla birlikle bitime 5 maç kala puanını 69’a yükseltti ve bugün Mersin İdmanyurdu’na konuk olacak en yakın takipçisi Fenerbahçe’yle olan puan farkını 8’e çıkardı.
Vodafone Arena’daki ilk maçta elde ettikleri 3-2’lik Bursaspor galibiyetinin ardından Sivasspor’u da deviren Kara Kartal, kazanma serisini 2’ye çıkardı. Siyah-Beyazlılar, ek olarak bu galibiyetle birlikte Sivasspor karşısındaki son 4’üncü maçında da kayıpsız ayrıldı. Süper Lig’in lideri Beşiktaş, Süper Lig’deki sıradaki mücadeleye 23 Nisan Cumartesi günü Akhisar deplasmanında çıkacak.