SPOR: Sivasspor: 1 – Beşiktaş: 2

Süper Lig’in 29. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Sivasspor ile karşılaştı. Kara Kartal, 5 dakika içinde Gomez ve Oğuzhan’ın kaydettiği gollerle rakibini mağlup etmeyi başardı. Aatif’in son dakikadaki golü sonucu değiştirmeye yetmedi: 1-2.
Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş, 29. hafta maçında Sivasspor’a misafir oldu. Şenol Güneş komutasındaki Siyah-Beyazlılar, deplasmandaki kritik bir sınavdan Mario Gomez ve Oğuzhan Özyakup’un golleriyle galip ayrılmayı başardı.
Puanını 69’a yükselten Kara Kartal, en yakın rakibi Fenerbahçe’nin 8 puan önünde liderlik koltuğundaki yerini korudu.
Karşılaşmanın 11. dakikasında Beşiktaş önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Jose Sosa’nın savunma arkasına sarkıttığı topla Olcay Şahan buluştu. Milli futbolcu altıpasta vuruşunu yaptı ama hedefi bulamadı. Dakika 20’de sol kanattan gelişen atakta Olcay son çizgiye indi, ceza alanına çevirdi. İçerde müsait pozisyondaki Kerim Frei topu ıskaladı ve Siyah-Beyazlılar önemli bir fırsatı harcadı. Maçın 31. dakikasında Sivasspor sağ kanattan köşe vuruşunu kullandı, Kırmızı-Beyazlı iki futbolcu Boye veOumari havada çarpıştı. Sağlık görevlileri oyun alanına girerek oyunculara müdahale etti. John Boye’un kafasının inanılmaz bir şekilde şiştiği görüldü.
Mücadelenin 38. dakikasında talihsiz bir sakatlık yaşandı. Sivasspor’un sağ beki Cicinho, rakip yarı alanda topla birlikte ilerlerken kendini yere bıraktı. Brezilyalı futbolcu oyundan sedyeyle çıkarken, yerine İbrahim Öztürk dahil oldu. Daha sonra yapılan açıklamada deneyimli oyuncu Cicinho’nun çapraz bağlarının koptuğu belirtildi.
Müsabakanın 42. dakikasında Beşiktaş’ta Mario Gomez net bir pozisyonda golü atamadı. Sol taraftanOğuzhan Özyakup’un altıpas bölgesine açtığı ortada kale dibinde topa dokunamayan Alman futbolcu net fırsatı kaçırdı. İlk 45 dakikalık bölüm golsüz eşitlikle noktalandı.
Karşılaşmanın 51. dakikasında Beşiktaş hızlı geldi. Sağ kanattan Kerim’in açtığı ortada top tehlikeli bölgeye gitmeden Sivas savunmasında İbrahim araya girdi. Dakika 53’te serbest vuruşu Arjantinli yıldız Sosa kullandı. İyi yükselen Gomez kafa vuruşunu yaptı, fakat top dışarı çıktı. Hemen ardından gelişen atakta Oğuzhan sol tarafta son çizgiye inip içeri çevirdi ama kaleci Setkus son anda çıkıp topu kontrol etti.
Maçın 54. dakikasında Sivasspor tehlikeli geldi. Burhan Eşer’in sağ kanattan açtığı ortada deneyimli forvet Hasan Kabze rövaşata denedi, Siyah-Beyazlı file bekçisi Tolga Zengin gole izin vermedi. Mücadelenin 58. dakikasında Kerim’in ara pasıyla topla buluşan Mario Gomez, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda şık bir vuruşla fileleri havalandırdı: 0-1.
Müsabakanın 62. dakikasında Siyah-Beyazlılar farkı ikiye çıkardı. Alman golcü Gomez, İbrahim’in müdahalesiyle yerde kaldı, hakem penaltı noktasını gösterdi. Beyaz noktaya gelen Oğuzhan hata yapmadı: 0-2.
Beşiktaş, skoru eline geçirdikten sonra daha kontrollü oynamaya başladı. Orta sahada top çeviren Siyah-Beyazlılar oyunun hakimi.
Dakika 86’da Mesut Bakkal’ın öğrencileri önemli bir pozisyonu değerlendiremedi. Ceza sahasına girenAatif, altıpasa kadar indi ama savunmada İsmail Köybaşı rakibinin pozisyonunu bozarak tehlikeyi önledi.
Maçın 90. dakikasında Aatif, Sivasspor adına golü buldu, fakat bu sonucu değiştirmeye yetmedi: 1-2.