SPOR: Mario Gomez’de belirsizlik mi var?

Siyah-Beyazlı yönetime başvuran Mario Gomez, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde forma giymek istediğini belirterek, Beşiktaş ile devam edip etmeme kararını daha sonraya bırakılmasını istedi. Ancak kulüp bununla ilgili olarak bir görüş bildirmedi

Beşiktaş’ın sezon başında, büyük bir manevra ve sözleşmesel manevrayla transfer ettiği Mario Gomez, gelecek yıl siyah­beyazlılarda kalacak mı?

Özel mukavelesinde, sadece Fiorentina’ya bedelsiz dönebileceği belirtilen Alman golcü, kalıp kalmayacağını 21 Nisan’a kadar kulübe bildirmesi gerekiyordu. Ancak menajeri aracılığıyla kulübe başvuran yıldız futbolcu, bu karar tarihinin lig sonuna bırakılmasını istedi. Ancak kulüp henüz bununla ilgili bir görüş belirtmedi.

Özellikle Şampiyonlar Ligi’nde yer almak istediğine vurgu yapan Mario Gomez, Galatasaray – Fenerbahçe derbisinden önce bu isteğini dile getirdi. Şampiyonluğun kesinleşmesi durumunda kalmasında bir sorun olmayacağına da vurgu yapan Mario Gomez’in başka bir takıma gitme koşulları da ağır…

Alman futbolcu eğer kalırsa, Fiorentina’ya 1000 (Bin) euro bonservis bedeli ödenecek. Fakat İtalya’ya dönüp, Floransa kulübü başka bir takıma satarsa, Beşiktaş bu paranın yarısını alacak. Fiorentina örneğin sözleşmesini feshedip başka bir kulübe hülle yoluyla futbolcuyu pazarlamaya kalksa bile Beşiktaş hem futbolcudan hem de Fiorentina’dan tazminat alabilecek.

Aynı şekilde Beşiktaş, yeni sezon için uzatma hakkını kullanıp, bunun sonrasında Gomez’i satarsa, siyah­beyazlılar da İtalyan kulübüne belirli bir yüzde verecek.