SİYASET: Başbakan Davutoğlu: “Terör bitme aşamasında”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, isim vermeden HDP ve HDP Eş Genel Bşkanı Selahattin Demirtaş’ı eleştirerek, “Sanki terör örgütleriyle hiçbir bağları yokmuş, teröristlere destek vermiyorlarmış gibi bu terör odaklarının siyasi uzantıları, çark etmeye başladılar. Sırtını terör örgütlerine yasladıklarını pervasızca açıklayanlar, bugün çıkıyorlar 7 Haziran öncesinde takındıkları sahte maskelere sığınıyorlar” şeklinde konuştu.
Başbakan Davutoğlu dün İzmit’teki Sabancı Kültür Merkezi’nde partisinin düzenlediği Gençlik Çalıştayı’na katıldı. Gençlerin sevgi gösterileriyle karşılanan Davutoğlu, kürsüye çıktığı anda ışıklar kapandı, gençler de ayağa kalkarak “Bir şarkısın sen” şarkısını hep bir birlikte söylerken, cep telefonlarının ışıklarını açtı. Salonda oluşan manzarayı tebessümle izleyen Davutoğlu, “Böyle bir gençliğin hocası olmaktan gurur duyuyorum” dedi. Gençlere tavsiyelerde de bulunan Davutoğlu, şunları söyledi:
-Gençlerimize sesleniyorum; çocuğa ve kadına karşı kim şiddet uygularsa, kim gayri ahlaki bir tavır içerisine girerse öncelikli vazifeniz onu durdurmak, bu şiddete karşı en net tavrı sizin almanızdır. Ak Parti gençliği kadına şiddet konusunda da öncü bir rol oynayacak buna eminim. Her türlü ayrımcılığın tam karşısında olun.
-DEAŞ ve PKK gibi eli kanlı terör örgütlerinin hedefinde yer alan Türkiye, dünyaya terörle mücadelenin nasıl yapılacağını da gösteriyor. Yürüttüğümüz etkin ve kararlı mücadele karşısında bölücü terör örgütünün düştüğü durum ortada. Operasyonlar karşısında artık bitme aşamasına gelen örgüt ve destekçileri her sıkıştıklarında kendilerine manevra alanı oluşturacak yeni oyunlara yelteniyorlar.
-Türkiyelileşme yalan hikayesiyle başlayıp, çukurları barikatları savunan, canlı bomba taziyesine giden gerçek yüzünüzü herkes gördü. Müslüman bir delikten iki kere ısırılmaz. Temmuz ayından beri yaşananları, verdiğimiz şehitleri unutup da bunların yalanlarına kanacağımıza kimse ihtimal vermesin, kimse böyle düşünmesin. 23 Temmuz’da bütün güvenlik birimlerine verdiğimiz talimat bugün de geçerlidir. Bu ülkenin şehirleri, ilçeleri, köyleri, ovaları, dağları teröristlerden son santimetrekaresine kadar temizleninceye kadar mücadelemiz kararlı şekilde sürecek. Pervasızca teröre sözcülük yapanlar da adalet karşısına çıkarak hesap verecek.