AKTÜEL: Özgecan’ın katili gizlice gömüldü

Özgecan Aslan’ın katili Suphi Altındöken’in, mezar yeri bulunamadığı için 5 gündür gömülemeyen cenazesi, gece saatlerinde Adana’daki morgdan alındı ve Mersin sınırları içinde bulunan ancak güvenlik gerekçesiyle yeri gizli tutulan bir mezarlığa gömüldü

Kaldığı cezaevinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Özgecan Aslan’ın katili Suphi Altındöken’in cenazesi, tam 5 gün sonra, gece saatlerinde Adana’da bulunan morgdan alındı.
Belediye izin vermeyince Adana ve Mersin arasında gidip gelen cenazenin defnedilmesi için tam 5 gün sonra onay çıktı. Suphi Altındöken’in annesi Naciye Tan’ın avukatının, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne yaptığı başvuruya olumlu yanıt çıktı. Cenazenin toprağa verilmesi için belediye aileye yer gösterdi. Gece saatinde morgdan alınan Altındöken, Mersin sınırları içerisinde bulunan güvenlik gerekçesiyle yeri gizli tutulan mezarlığa gömüldü.
Üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Özgecan Aslan, Mersin’in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015’te evine gitmek için bindiği minibüste öldürüldü. Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 3 Aralık 2015’teki duruşmada, sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken’in “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs ve cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli suçlardan 27 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti, baba Necmettin Altındöken’i, “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırdı.

Sanık Fatih Gökçe ise “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, nitelikli cinsel saldırı, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli suçlardan 24 yıl hapisle cezalandırıldı.

Hükümlü Ahmet Suphi Altındöken, 11 Nisan’da, Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunda uğradığı silahlı saldırı sonucu ölürken, babası Necmettin Altındöken yaralandı.