TURİZM: Yazın İranlı turistlerde artış bekleniyor

İranlı tur operatörleri, yaz sezonunda tatil için Türkiye’yi tercih edecek İranlı turist sayısında önemli artış bekliyor.

İran-Antalya Turizm Zirvesi kapsamında İran’dan gelen 81 acente sahibi, Türkiye’deki acente sahipleri ve otel yöneticileriyle yapacakları iş birliğiyle daha fazla turist getirmeyi hedefliyor. Sadece nevruz döneminde binlerce İranlı turistin geldiği Türkiye’nin, bu ülkeden yaz aylarında da daha fazla turist ağırlaması için organizasyonların artırılması planlanıyor.

İran’ın Tebriz kentindeki bir tur operatörünün genel müdürü Ghader Beygi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sadece kendi operatörünün her yıl bin civarında İranlı turisti Türkiye’ye getirdiğini, bu sayıyı artırmak için çalışma yaptıklarını söyledi. Sezon için charter uçaklarını hazırladıklarını ifade eden Beygi, “Rus pazarı bozuldu, bu yüzden fiyatların daha uygun olması bekleniyor piyasalarda. O zaman çok daha fazla yolcu gelecektir. İranlı turistler en uygun şekilde tatil yapmak isterlerse birinci tercihleri Türkiye olur. Kültür yakınlığı var, mesafe de çok uzak değil. Ailece gelip, Türkiye’de güzel tatil yapıyorlar” diye konuştu.