EKONOMİ: Bankacılıkta vergi düzenlemesi geliyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bankacılık sistemine ilişkin Kurumlar Vergisi, Katma Değer vergisi, Banka Sigorta Muamele Vergisi (BSMV) gibi bazı belirsiz alanlar bulunduğunu belirterek, “Bu belirsiz alanlarla ilgili açıklığa kavuşturulması gereken konular var. Onları düzenliyoruz. Bütün finans sektörünün bu vergi kanunları karşısında aynı duruma gelmesini istiyoruz” dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Son iki ayda Türkiye’ye yönelen sermaye akımlarının artmış olması bizler açısından sevindirici. Türkiye ile ilgili kırılganlık söylemlerini aşağıya çekiyor.” dedi.

Ağbal, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) – MASAK Çalıştayı’nın açılışında yaptığı konuşmada,? para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadele konusunda bankaların önemli bir paydaş olduğunu ifade etti.

Bankaların sadece kara para aklama ile mücadele değil, her bakımdan ekonominin temel direklerinden bir tanesi olduğunu belirten Ağbal, “Bugün ekonomiyle ilgili bir kaç şey konuşacaksak bunun başında bankalarımız var. Ekonomimizin güçlü yanlarını konuşurken söylediğimiz iki konu var. Birincisi güçlü bankacılık sistemine sahip olmamız. İkincisi ise güçlü maliye politikasıdır. Mali disiplini esas alan sürdürülebilir maliye politikasının devam ettirilebilmesidir” diye konuştu.