EKONOMİ: Aslında yüksek lisans yapmamış

Yeni Merkez Bankası Başkanı meğer yüksek lisans yapmamışMerkez Bankası başkan yardımcılığına getirilebilmesi için yasa değişikliği yapılan Murat Çetinkaya’nın, pazartesi günü başkanlığa atanmasının ardından özgeçmişinde ‘yüksek lisans’ yaptığını dair ifade kaldırıldı.

Merkez Bankası başkan yardımcılığına atanacakların hukuk, maliye, ekonomi, işletme, bankacılık ve finans alanlarından birinde lisans ya da lisansüstü öğrenim görmüş olmaları, yeterli bilgi ve deneyime sahip olup mesleklerinde en az 10 yıl çalışmış olmaları şartını taşımaları gerekiyordu.

 

Hürriyet gazetesi Uğur Gürses konuyla ilgili bilgi edinmek istedi.

Çetinkaya’nın, Merkez Bankası internet sitesindeki özgeçmişinde “Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisansını tamamlayan Çetinkaya, halen aynı Üniversitede uluslararası finans/ekonomi-politika alanında doktora tez çalışmasını sürdürmektedir” yazıyordu.

Çetinkaya’nın başkanlığa atanması ardından Gürses, Yalçınkaya’nın tez konusunun ne olduğunu öğrenmek istedi. Ancak Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü  ‘kişisel bilgi’ gerekçesiyle yanıt vermedi.

YÖK veri tabanında da Çetinkaya tarafından yazılmış bir yüksek lisans tezi görünmemesi üzerine Gürses, aynı soruyu sormak için Merkez Bankası basın sözcülüğüne ulaştı, ancak yine yanıt alamadı.

Çare ‘silmek”te bulundu

cetinkayadegisiklik

Gürses’in sorgulamasının ardından Çetinkaya’nın internet sitesindeki özgeçmişi de bir gecede değiştirildi.