TURİZM: “Hedef 1 milyon Ukraynalı Turist”

UITT Turizm Fuarı için Kiev’e bulunan Bakan Mahir Ünal; bir milyon Ukraynalı Turist hedeflediklerini söyledi.

22. Ukrayna Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (UITT 2016) 30 Mart-1 Nisan 2016 tarihlerinde turizm profesyonellerini buluşturdu.
Ukrayna temasları için başkent Kiev’de bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal Türkiye standını ziyaret etti.

Bakan Mahir Ünal, Türkiye stında yaptığı konuşmada Ukraynalı turist sayısını 1 milyona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Antalya da düzenlenecek olan EXPO ya Ukrayna’nın katılımıyla ilgili gerekli imzanın atıldığını belirten Bakan Ünal, 2016 yılının Ukrayna ile ilişkilerde farklı ve yoğun bir yıl olacağını vurguladı.

Ukrayna ile ülkemiz arasında, son dönemde gelişen ilişkilerimizin sosyal, kültürel ve turizm alanında da zirveye ulaştığını belirten Bakan Ünal şu açıklamada bulundu: “Ukrayna, bizim için sadece bir komşu ülke değil, yüksek düzeyli stratejik işbirliği yaptığımız bir ülkedir. 2016 senesinin Ukrayna ile olan ilişkilerde farklı ve yoğun bir yıl olacağını belirtmek isterim. Ülkemiz, turizm alanında Ukrayna’ya oldukça sağlam bir pozisyona sahiptir. Ukrayna;daki ekonomik krize rağmen, geçen sene ülkemize gelen ziyaretçi sayısında, yüzde 7,5 artış oldu. Bu sene Ukrayna dan Türkiye ye gelen 700 bin turist rakamını, 1 milyona çıkarmayı hedefliyoruz”